NORD STREAM REACE. Lite efter starten i Stockholm ligger Ålänningarna framför Sverige och går för om de andra konkurrenterna, som kommer för babords halsar!

Men lite senare ser man ju klart att SWE (t.h.) går ifrån efter att först ha slagit mot den fördelaktigare stranden! (Foto Amiralen, från Viking Gabriella)

Här har ÅF Gotland Runt och Nord Stream redan försvunnit bakom kröken där den bortre färjan dyker upp!
Men största delen av ÅF och Nord Stream båtarna har mött dessa färjor i de relativt trånga vattnen som bildar infarten till Stockholm! Många har säkert blivit mer eller mindre lidande av det!? Visst kör färjorna långsamt, men de tar ju all vind från de segelbåtar som tvingas gå nära dem. Vissa ställen är ju mycket smala och hur kryssar man då när en stor färja kommer imot samridigt?

På detta ställe är det endast klassikbåtarna kvar och trots att några av dem verkade svårmanövrerade, i synnerhet den nere t.h., hade de plats och tid att hålla undan!

FinnFuns FALLPROBLEM
Båten var sjösatt och riggad (masten stående och halvspända stag) när jag kom. Körde sedan den till min Drumsöplats! Först där började jag pynja med masten. Då märkte jag att ett fall hade åkt upp och haken var vid övre spridaren! Men jag kom på en lösning. Två andra fall kom från toppen längs mastens framkant. Lyckades tvinna rymlingen runt dem och då följde det med när jag drog neråt. Men när rymlingens hake var vid nedre spridaren märkte jag d et ena fallet jag drog i var utan knut på ändan. Åtgärdade det, men när jag skulle kolla det andra fallet hade det redan åkt in i masten och syntes inte och efter en stund gled det upp och ramlade ner på mej lite senare. 
Ännu fanns det hopp om att tillräckligt många båtar skulle anmäla sej och det skulle bli kappsegling på lördag. Det som kom helt ut var spinnakerfalle och utan det kunde man nog i nödfall segla genom att använda ett fockfall. Så någon direkt panik var det inte!

 


Båtbranschens nyckeltal förutspår en livlig sommar

Båtregistreringen växer starkt! Helsingfors Flytande båtutställning blir rekordpopulär!

Den finländska båtbranschen accelererar mot våren i milda vindar. Registreringen av nya båtar växer med 40 procent jämfört med senaste år och också till den Flytande båtutställningen kommer anmälningarna in i rekordfart.
”Våren har inletts i en mäktig stämning”, myser Båtbranschens Centralförbund Finnboats verkställande direktör Jarkko Pajusalo. ”I bakgrunden inverkar den tidiga våren och senaste sommars fina båtsäsong.

Om den gynnsamma stämningen förtäljer också den Flytande båtutställningens popularitet, i vilket evenemang båtsäsongen årligen kulminerar. Över hundra företag har anmält sig till den Flytande båtutställningen fram till påsk, då man samma tid senaste år hade 47 anmälningar. Helsingfors Flytande båtutställning arrangeras på Drumsö 15–18 augusti.

”Vi förväntar oss, att publiken på Flytande kan bekanta sig med ett urval på nästan 300 båtar och att drygt 150 utställare finns på plats. Ännu fler roddbåtar än tidigare finns med, men också allt flottare större motorbåtar”, berättar Pajusalo.
Även båtregistret som upprätthålls av trafik- och kommunikationsverket Traficom berättar om de positiva utsikterna. Försäljningstoppen för nya båtar infaller i allmänhet i maj-juni, men redan under årets tre inledande månader har de nya vattenfarkosternas registrering stigit med 43 procent jämfört med år 2018.
Speciell livligt har båthandeln startat i Helsingfors, där man registrerat dubbelt så många båtar som under inledningsmånaderna senaste år. Båthandeln har varit livlig också i övrigt i huvudstadstrakten och Egentliga Finland, medan Insjö-Finlands båtfolk förväntas aktivera sig under de kommande veckorna.

(31.3) Hbl:    Billigare vatten på flygplatser
Att vatten är hutlöst dyrt är ett av de vanligaste klagomålen bland flygresenärer på en flygplats.
Nu inför spanska Airport Council Internatinal ACI, vars  medlemmar äger många flygplatser, ett krav på att det skall finnas halvlitersflaskor till priset av en euro tillgängliga. Flygplatserna Teneriffa Syd, Palma de Mallorca.... har redaninfört kravet, och nu ska även Malaga, ... göra likadant, skriver Spanska Magasinet!
Amiralen, som redan länge förargat sej över de höga prisen på Helsingfors-Vanda och t.o.m. klagat när man försökt truga på honom det hutlöst dyra vattnet, skrev efter senaste Teneriffa i FUN !? Arket, på Besättningsidan:
”Väl framme fick man, som vanligt, börja med att köpa sej dricksvatten och åter en gång förundra sej över hur 8 L kan kosta endast 1.80€ här! För det får man inte ens en 0,5 L flaska på Helsingfors-Vanda (2 st fick man för "bara" 5€!)”
Jag har oftast, i protest mot Sjöskogs "taxfria" pris, föredragit att understöda flygbolaget och köpt mitt vatten på planet!
Man får hoppas det blir en ändring också på Helsingfors-Vanda nu!