(20.11)  Billigare vatten på flygfälten? (Se längre ner vad Hbl skrev om det! i våras!)

          
HEJA FINLAND! Vi höjde med 10%!  5€ för 2 flaskor har blivit 5:50, medan andra 1 flaska till 1€!
          

 

OHO!?

Värre har jag aldrig sett! Snäckor och långt gräs! Ok, det värsta är inte på bottenfärgen utan på  vattenlinjerna! Det tyder på att vattenlinjerna är fel dragna eller båten varit fel lastad - mycket!? Gräset är på båtens solsida i hamnen och ägaren lär ha varit medveten om det. Varför man inte borstat bort det, när man nu ställt upp i några mindre tävlingar, är svårt att förstå för en kappseglare? Båtens/ägarens rykte har ju blivit lidande! Alla har ju inte sett detta! Också ekolodet och loggivaren var fulla av snäckor! Den sistnämnda betydligt värre än FinnFuns!


 

Lianerna är avlägsnade!


HAAMUVENEILIJÄ:

SOM ALLA VET HAR JAG ALLTID ÖNSKAT BLI EN "JULKKIS"!?
NU HAR DET DÅ SKETT!? JAG HAR HAMNAT PÅ SAMMA VÅGLÄNGDER SOM USAs PRESIDENT!
OCH DET ÄR BARA EN TIDSFRÅGA NÄR HAN KOMMER ATT TWITTRA ÅT/OM MEJ!?

Tyvärr har man suddat ut båtens namn, men alla känner ju till mitt varumärke, som syns tydligt! Därför kunde t.ex. Antti koppla ihop bilden med mej!

NI GÅR VÄL DIT OCH TYCKER TILL!?


SANNINGREN OM FALLET KOMMER HÄR:
Amiralitetet har en längre tid experimenterat med att göra FinnFun självstyrande och oberoende av Amiralens eller någon annans närvaro ombord! I år har allting löst sej! (Hur tror ni annars att han klarade Esbo Hogland i DH med Jokke? Amiralen kunde sova alltid när Jokke gjorde det!)
Nu lyckades sjöräddningen se och fota när den hade skickats på säsongens sista resa till vinteridet på Lindgrens varv. Men de trodde väl att de såg Amiralen gå in i båten för ett ögonblick! Det var ett trick som bara Amiralen vet hur det utfördes! Ingen var heller och mötte båten vid Lindgrens upptagnings plats! Tidpunkten var vald så att det var matpaus på varvet när FinnFun anlände. Så Amiralen kunde smyga sej till båten och lådsas att han kommit med den!
Någon tror kanske inte på storyn, men jag litar på att de som känner Amiralens otroliga tekniska begåvning, vet att det ovannämnda stämmer!
MEN VAR SNÄLL OCH BERÄTTA INTE ÅT NÅGON!!!
Amiral FIN-L
(Teknikens Super Maestro. TSM)

Originalet:

 

*

NORD STREAM REACE. Lite efter starten i Stockholm låg Ålänningarna framför Sverige och gickr förom de andra konkurrenterna, som kom för babords halsar!

Men lite senare ser man ju klart att SWE (t.h.) går ifrån efter att först ha slagit mot den fördelaktigare stranden! (Foto Amiralen, från Viking Gabriella)

Nedan har ÅF Gotland Runt och Nord Stream redan försvunnit bakom kröken där den bortre färjan dyker upp!
Men största delen av ÅF och Nord Stream båtarna har mött dessa färjor i de relativt trånga vattnen som bildar infarten till Stockholm! Många har säkert blivit mer eller mindre lidande av det!? Visst kör färjorna långsamt, men de tar ju all vind från de segelbåtar som tvingas gå nära dem. Vissa ställen är ju mycket smala och hur kryssar man då när en stor färja kommer imot samtidigt?

På detta ställe är det endast klassikbåtarna kvar och trots att några av dem verkade svårmanövrerade, i synnerhet den nere t.h., hade de plats och tid att hålla undan!Båtbranschens nyckeltal förutspår en livlig sommar

Båtregistreringen växer starkt! Helsingfors Flytande båtutställning blir rekordpopulär!

Den finländska båtbranschen accelererar mot våren i milda vindar. Registreringen av nya båtar växer med 40 procent jämfört med senaste år och också till den Flytande båtutställningen kommer anmälningarna in i rekordfart.
”Våren har inletts i en mäktig stämning”, myser Båtbranschens Centralförbund Finnboats verkställande direktör Jarkko Pajusalo. ”I bakgrunden inverkar den tidiga våren och senaste sommars fina båtsäsong.

Om den gynnsamma stämningen förtäljer också den Flytande båtutställningens popularitet, i vilket evenemang båtsäsongen årligen kulminerar. Över hundra företag har anmält sig till den Flytande båtutställningen fram till påsk, då man samma tid senaste år hade 47 anmälningar. Helsingfors Flytande båtutställning arrangeras på Drumsö 15–18 augusti.

”Vi förväntar oss, att publiken på Flytande kan bekanta sig med ett urval på nästan 300 båtar och att drygt 150 utställare finns på plats. Ännu fler roddbåtar än tidigare finns med, men också allt flottare större motorbåtar”, berättar Pajusalo.
Även båtregistret som upprätthålls av trafik- och kommunikationsverket Traficom berättar om de positiva utsikterna. Försäljningstoppen för nya båtar infaller i allmänhet i maj-juni, men redan under årets tre inledande månader har de nya vattenfarkosternas registrering stigit med 43 procent jämfört med år 2018.
Speciell livligt har båthandeln startat i Helsingfors, där man registrerat dubbelt så många båtar som under inledningsmånaderna senaste år. Båthandeln har varit livlig också i övrigt i huvudstadstrakten och Egentliga Finland, medan Insjö-Finlands båtfolk förväntas aktivera sig under de kommande veckorna.

(31.3) Hbl:    Billigare vatten på flygplatser
Att vatten är hutlöst dyrt är ett av de vanligaste klagomålen bland flygresenärer på en flygplats.
Nu inför spanska Airport Council Internatinal ACI, vars  medlemmar äger många flygplatser, ett krav på att det skall finnas halvlitersflaskor till priset av en euro tillgängliga. Flygplatserna Teneriffa Syd, Palma de Mallorca.... har redaninfört kravet, och nu ska även Malaga, ... göra likadant, skriver Spanska Magasinet!
Amiralen, som redan länge förargat sej över de höga prisen på Helsingfors-Vanda och t.o.m. klagat när man försökt truga på honom det hutlöst dyra vattnet, skrev efter senaste Teneriffa i FUN !? Arket, på Besättningsidan:
”Väl framme fick man, som vanligt, börja med att köpa sej dricksvatten och åter en gång förundra sej över hur 8 L kan kosta endast 1.80€ här! För det får man inte ens en 0,5 L flaska på Helsingfors-Vanda (2 st fick man för "bara" 5€!)”
Jag har oftast, i protest mot Sjöskogs "taxfria" pris, föredragit att understöda flygbolaget och köpt mitt vatten på planet! Man får hoppas det blir en ändring också på Helsingfors-Vanda nu!