Andra sommaren med Finngulf
SAMMANDRAG OM SÄSONGEN

(kommer någongång!?)

(16.11 19:00)
LÖRDAG 14.11 AVSLUTADES HAVSKAPPSEGLINGSSÄSONGEN
med en lyckad prisutdelningsfest med god stämmning i EMKs restaurang i Gäddvik!
Samtliga pristagare i ProSailors ORC ranking var representerade, en del med hela besättningen.

Henkka Andersson berättade kort om planerna för framtiden. Bl.a. att ESF skall ordna BOW 12-15.8 -10 och att den nya LYS rankingen för hela Södra området kommer. ORC rankingen är under arbete, men är inte ännu riktigt klar. Hur det blir med IRC är det ingen som vet men FINIRC lär ha ett möte alldeles snart, så kanske någonting klarnar ens lite då...
Så hade han uppgifter på ORCi och IRC mätbreven i världen 2009. Enligt de uppgifterna skulle ORCi ha ökat något och IRC minskat något. Men som han sade kan man inte alltid lita på dessa uppgifter och så varierar läget ju från område till område. Men Henkka konstaterade att i varje fall har ingendera regeln något klart övertag i världen.

De flesta har ju läst och hört en massa om VOR och Ericssons bravader där, men ändå tror jag att de flesta hörde någonting nytt i det som Tomppe Johansson berättade. Bl.a. att deras haveri nog var mycket nära ett totalt haveri.

Sjätte gången i rad, tror jag Jani sade att dom nu vann rankingen! I såfall tangerar dom Fortina FUNs serie 1996-01. Totalt vann Fortina FUN 10 gånger. Tvåa blev Blue Café och 3a Two Fast.
Lexus blev dessutom 3a i IRC rankingen efter Esten Carisma och Nicole 4. De två sistnämnda var inte representerade på prisutdelningen.
Klass 2 vann Stella före Ramdata och Xilia II. Leif Nordström vann också lotterivinsten, en fin Musto offshore dräkt!
Jussi kom med hela sin "gastbörs" för att fira sin första rankingseger i klass 3. Jag tror att inte alla rymdes med på bilden? Tarantella och Merinna  blev knapt slagna!

Segern till ära fixade Jussi Pietinalho den snyggaste vinetiketten (gastpris) i traditionens 14 åriga historia!
IRC klassen, som hoppat av den gemensamma rankingen fick endast ett presentkort från ProSailor.Detta är dräkten som ProSailor donerat och som Leif af Xilia II vann i lottdragningen mellan de närvarande! Musto jacka och byxor av bästa kvalitet! Har själv en likadan!


DEFINITIVA SLUTET PÅ SÄSONGEN?
HSKs JULFEST!?

I förgrunden fr h. Katarina, Henka och Seija Andersson of Casper! I bakgrunden t.v. Pasi Böök och Jouko Lindgren Oys "allt i allo" Jallu. T.h. okänd och Hanna Sölli!Du skulle kunna börja segla med Amiralen och lära dej lite och samtidigt förbättra din svenska, som jag inte haft förstånd att göra säger pappa Henkka till dottern Katarina. Bollen är nu hos henne! Senare på kvällen flyttade Katarina till ungdomsbordet bredvid vårt! Kanske en indikering på hur det blir nästa sommar (hihi!) ?

Avgående kommodor, f.d. kommodor och blivande kommodor uppträdde med en snappsvisa, men deltog inte i karaoketävlingen, som dom hade vunnit med klar marginal! Presentation torde vara onödig!Oss atlantseglare emellan!? Amiralens lotterivinst och Anna Wulff! Men två är bättre än en...?

I Sagan var det ju Eva som frestade med frukt....?Inte din gren Henkka! Segern gick till en junior!

Nicklas Wulff kommer ihåg att Amiralen vinkade av dem i Las Palmas inför ARC starten 2001! Jag lär ha gett dem råd om hur man klarar sej på Atlanten. Så fungerade jag som "väderguru" några dagar. Skickade e-post "Titta bakom er, där kommer ett elakt lågtryck! Gå söderut!" På natten hade dom tydligt sett det och genom att följa mitt råd kom dom undan det.  Med om bord var också dottern Mikaela, då 11 år, nu känd jolleseglare (470 med Hanna Saari med sikte på London) och också med på festen. (Se f.ö.Frisk Bris nr 1, 2002)