Ti är Amiralens goda fe. Egentligen heter hon Teneguia, efter en vulkan på La Palmas S-spets! Hon har stått bakom hans osannolika framgångar under den över 65-åriga kappseglingskarriären. Hon är en evigt ung, underskön Guancheprinsessa med blåsvart hår, född för över 500 år sedan på ön La Palma (La Isla Bonita, Kanarieöarna). Hon var med redan på Columbus' färder till Amerika. Hur skulle han annars ha klarat av de resorna? Amiralen blev varse om hennes existens när han besökte La Palma julen 1996, och såg henne avbildad som relief i en keramikverkstad. Se bilden ovan!  Det sade bara "klick" och Amiralen hade förklaringen till sina framgångar! Reliefen finns nu hos honom.

Otroligt många gånger har Amiralen själv förundrat sig över hur han har kunnat göra så riktiga beslut vid flere situationer under kappseglingar. Det hände också ofta under tidigare år - nu har de vant sig - att besättningen tittade tvivlande på honom när han av en ingivelse gav order om en till synes helt omotiverad gipp eller stagvändning. Lite senare har manövern sedan kunnat ge otrolig utdelning, till allas och inte minst skepparens stora förvåning.

Exempel från långt bak i tiden:
I. Vi kom kryssande N-ut öster om Emsalö i Emäsalon lenkki. Varje gång man gick mot östra stranden vann man på det. Så på ett ställe fortsatte Amiralen slaget mot västra kanten. Det var visst rätt mörkt då. Rätt snart undrade en i besättningen oroligt om vi inte skall slå snart! Amiralen svarade nej, utan att själv riktigt vet varför. När vi sedan slagit och började möta de andra visade det sej att vi vunnit enormt. Om jag kommer rätt ihåg så skulle men sedan fortsätta längs östra stranden!

II. Vi kom länsande mot S i Pargasport. Mot slutet av sundet fick Amiralen plötsligt för sej att vi skulle gippa! Besättningen såg tvivlande på sin skeppare, som visst också var lite tveksam, men manövern utfördes och ledde till slut till stor fördel mot konkurrenterna!

Men som sagt gick sanningen upp för Amiralen först julen 1996.

Till Tis ära har man på La Palma tagit fram bl.a. ett rödvin, som givetvis är Amiralens favorit vin, men varit svårt att hitta påTeneriffa! Julen 2019 hittade han det igen!