SÄSONGENS DEFINITIVA SLUT NÄRMAR SEJ!?

Jonte putrade i väg först med den kronglande 32ans motor. Obs! snön på däcket! ..

 Men sedan togs lilla syster på bogser. Hon kom upp i bara ca 5 knop för egen maskin. Nu går det c 6 knop Ingen har dock kunnat säga vad felet kan bero på att den två säsonger gamla "Volvon" inte fhåller varven!? En sak skall jag dock ännu försöka bara jag hittar tillräckligt kraftiga verktyg.

4-11-06  ..och den nästan fulla månen gick upp!. Men då var båtarna redan transporterade till Drumsö och Amiralen tillbaka i Amiralshamnen efter bilen.

SISTA SEGLATSEN 29.10

Lite kläder på bara och så iväg till Kytö fjärden...

...och så tillbaka i 8 m/s. Med en stor sprayhood blir det inte ens så kallt. Egentligen är det största problemet att när man måste jobba lite så blir man lätt svettig.

Paven är givetvis stängd och satt i vinterskick. Hade gärna farit iväg på en några dagars länk,men hade inte lyckats locka någon med och när närmaste bastu hade varit i Hitis, på två dagagsetappers avstånd, så gav jag upp och tog ner masten, men.... trots utlovat kallt väder, regn/snö och friska vindar ångrar jag min feghet! Eller borde jag ha väntat en vecka... ? 

... så fick jag kalla på dykare för mobilen föll i sjön när masten var nere. Den var lätt att hitta och ligger nu på tork efter att fått sej ett långt sötvattens bad. Simkortet är i varje fall räddat! 

KARVALAKKI, Frida, Daije och Janne

Stora klassen har startat. Längst till höger Alfa Romeo (IMS racer), som vann, Båten upprepade  också segern i KoPus tisdagserie. 

Lite senare: I förgrunden tv Estniska Bossa Nova (First 36,7) och th Sibway (X-35) och th om den Nornan VIII (Finnflyer 33R i öppna klassen)

Daije funderar över de stora båtarnas start!?

Den okrönte kung Harald af FE 83 klassen, Karvalakki... Här på skepparmötet för Karvalakki.

Efter att vi dragit om spinnakerskotet, före vi hissade blåsan, såg det ut såhär! Skotet går (utanför bilden) från blocket i aktern över mantåget till insidan och ut under övre vajern vid Janne! Och vi kritiserade en annan (i stora klassen) båts manövrerande på havet! Dags att pensionera sej och hela besättningen, eller borde vi lära Frida att öppna munnen och hålla reda på oss gubbar???

16-10 13:20 Bättre kunde man ju ha avslutat säsongen! Missade starten totalt, men trots att vi hade valt att segla med fock och det blåste lite i minsta laget för den på första kryssen, rundade vi ändå kanske bland de 8 första, av 23 startande. Vi kunde nämligen ganska snabbt slå oss fria, men förlorade sedan lite extra när jag var för snål och slog lite för tidigt mot märket och fick göra ett extra slag.

Det blåste som bäst 12 m/s längre ute och vi gick med vår stora nya slörspinnaker, men med tanke på vår låga besättningsvikt borde vi ha valt den lilla hårdvindsspinnakern. Nu blev vi tvungna att ta ner spinnakern före Trutkobben. I och för sig gjorde de flesta andra det också! Inte Charlotta, som gick utan problem och rundade just före oss. Kryssen mot Rysskär började vi sedan i "pissvind" på Charlotta och några andra, men när vi kom loss plockade vi sedan givetvis rätt många, eftersom vi hade näst högsta LYS talet. Bara klubbkompisen Puppis och Crescendo hade högre (1,16). Vi rundade efter dem och VindUngen (1,14). Alla i stora klassen rundade här fel märke och seglade därmed kortare bana och några av de våra var också på väg till det, men märkte sitt misstag. Inga protester gjordes, men så vitt jag förstår kommer inget totalresultat att publiceras.

På länsen mot Sitin tog Finngulfen sedan ledningen i klassen och lämnade också oss. Till en början gick vi förbi Puppis och lite fortare än Crescendo, men mot slutet började båda gå bättre och rundningsordningen blev VindUngen, Crescendo, Puppis och vi. Sedan följde väl några Albin Expressar (1,11) som gått ungefär lika som vi hela länsen.  Dom blev sedan äntligen klart efter på den höga slören mot Malmgrund och Puppis passerade vi genast efter rundningen i lä (dom var bara 3 ombord) och lite senare en från stora klassen som inte behärskdes överhuvudtaget och den gjorde tillslut en ofrivillig stagvändning. Av självbevarelse drift hade jag då just gått förbi den i lä. Crescendo rundade tyvärr just före oss och det hindrade oss en lång stund att segla som vi ville. Tillslut fällde jag och lyckades gå förbi i lä och fick sedan småningom lite bättre gång på båten och tog sakta in på VindUngen, men alldeles för långsamt för att kunna vinna dem. Vi siktade på att åtminstone komma först i mål och det såg lovande ut när vi gick förbi dem vid Hundören och vid Rysskär var vi kanske en halv minut före dem.

Då hände någonting underligt. När vi skulle förbereda spinnakerhissningen var vi alla övertygade om att blivande lovarts skot gick fel om mantåget. Vi drog det "rätt" och hissade blåsan. Då först gick skotet riktigt fel. Innan vi fått ordning på skotet var VindUngen redan fast oss och hade dessutom innerposition. Hur vi än försökte trimma gick vi inte bättre än dem på slören in mot målet och förlorade 30 sekunder. Snart klarnade det också att vi skulle förlora åtminstone åt bästa Albin Expressen, en Linjett 32a och givetvis åt Charlotta, som med 431 sekunder besegrade Expressen som var 8 sekunder före VindUngen. Jag undrar om vi ens med en perfekt start och utan trasslet med spinnakerskotet hade kommit tillräckligt före dem i mål? Det hade krävt att vi hade seglat 2,5 minuter snabbare än nu. Så mycket klåpade vi nog inte? Aguila, Kristi och möjligen Linjette hade vi kunnat vinna, men i inga händelser Charlotta, som nu tog sin 3e seger i rad i denna tävling. 

En liten tröst! Kung Harald har räknat ut resultaten enligt ORC Club för de båtar han har datapå och det gav en mycket knapp seger åt oss före Charlotta, Lurifax och VindUngen! Kanske man överlecer vintern trots allt? :-)

Dags att höja LYS talet på FE 83? Grabbarna har ju nu så många gånger visat vad den båttypen kan prestera!  Fast inte skulle det ju ha hjälpt nu. Dom hade vunnit med 1,10 (nu 1,07)! Så bör ett direkt och effektivt sammarbete inledas med de LYS ansvariga i Estland!

PÄLSREGATTAN, BORGÅ  (Jonte, Pekka, Steffi)

Alla tiders sämsta resultat i Pälsregattan är ett faktum!? Dimma, lätta ojämna vindar, LYS regelns svaghet och/eller ett underligt LYS fall, trötta, rostiga gastar, misslyckad taktik... där i ett nötskal vad som hände!?

Efter en dålig start, men på rätt ställe, närmar vi oss första märket c 2 Nm efter starten. Framför endast Lilla klassens "största" båt FE 83an Hennuli (syns vid vår mast), som startat 10 minuter före oss. Pekka för om masten, Jonte håller ut storbomen. Vid detta märke skall man avgöra vilken väg man vill runda Kalvön. Jag har blivit "järntvättad" av min lokala besättning, att man skall ha mycket goda skäl för att segla motsols. Nu tyckte jag, lite före märket, att det verkade vara det enda rätta att gå motsols och få betydligt mindre kryss, men valde ändå medsols. Endast en H-båt gick den andra rutten. Alla andra följde efter oss och jag tror det var vår tur! Kanske de slutliga resultaten avslöjar sanningen?

Bakom oss ser det ut såhär. Svarta spinnakern är X-79an X-tas, Heikki Pulsa (LYS 1,14), som småningom länsade fast oss och sedan gick förbi på kryssen och tog t.o.m. line honors! Den blåa spinnakern är VindUngens (1,14). Dom startade bredvid oss och vägrade länge låta oss lämna dem. I mitten syns La Nonna Seawind 32 (LYS 1,11, till mångas förtvivlan!) Båten har vunnit Itäsyndikatets ranking 2004, 2005 och troligen 2006 också.

Efter c 4 Nm såg det ut såhär bakom oss. Fr h. Hennuli, X-tas, La Nonna. I mitten Vindungen, som hört att vi kallat dem "alltid farliga"  på denna sait och ville visa att dom är snälla genom att ge oss en påse Borgå tryffel. Av försiktighets skäll åt endast halva besättningen av dem före starten :-). Men det visade sej vara obefogad försiktighet!? Vi var dock otacksamma och slog dem knapt.

Framför var det bara dimma... Pekka, tidigare standard gast ombord på FIN 7510, med bl. a. FM seger 1990 i IMS, spanar framåt. Jonte har gått i god skola och passar på att vila när tillfället ges!

La Nonna länsade fast oss på den långa länsen efter kryssen, men vi skärpte oss med goda manövrer och skärpt spinnakerskotning på målrakan och kom före i mål. Tippar att dom vann totalt. Resultaten fås på måndag.

En kort lös sträckbog före slutlänsen, där vi nog kunde ha gått med vår nya slörspinnaker, men bytet hade kanske kostat mera än att låta bli. Nu fick vi göra vårt yttersta för att hålla konkurrenten bakom oss, trots att dom hade rullgenua!? Sedan kom vår länsspinnaker lite tidigare och snabbare upp för den korta slutspurten och vi var sist och slutligen ohotat före dem i mål.

Resultat: 1 La Nonna; 2 X-tas, 3 Kaos (Albin Express); 4 Järnet (Albin Express) 5 FiftyFUN; 6. VindUngen; (Samma placeringar gäller också totalt) 30 startande + 9 i lilla klassen.

Fakta på Seawinden finns nu i "Regelspalten" och det är uppenbart att ägaren uppgivit alla avvikelser från systerbåtarna och ansvaret för LYS talet faller sålunda på LYS männen? Båtens ägare har kontaktat mej i saken, men då visste jag redan ovannämnda.

PS. Den H-båt som gick ensam motsols vann lilla klassen med ca 3,5 minuter före tvåan!!!

Hoppas någon instans med behörighet behandlar fallet och att ett system utvecklas för att korrigera andra liknande fall och förhindrar att de upprepas.

Grande Finale ESFs säsongsavslutning seglas enligt LYS och utan spinnaker 23.9. I år ställde 17 båtar upp  i strålande sommarväder! Jag fick i sista minuten (6:30 på morgonen!) definitivt besked att min gast inte kunde ställa upp, p.g.a. att hon varit på räddningsmanöver hela natten (se Söndagens Hbl), visade det sej senare, så jag valde att segla ensam och med fock. Rostedts Marietta segrade förvånandsvärt överlägset (1a också totalt) i 12-18 knops vind, före mej (3a), weberska Lilebi och nykomlingen Jokke Majanders Tempo (med inombordsmotor) i stora klassen. I lilla klasse tog Tomme, (2a totalt) med sin lånade Folkbåt Tee-Chee,  en lika klar seger före Sabrina och Lill-Freya.  Några av oss inviga sedan den nya bastun, efteråt!

SYYSSEILAUS LYS (Basti, Giggen, Teddy)

Inte värt att offra många ord på denna segling. Redan vid halva första varvet var Hilja (IMX 38), 8an, X2, Fun First m. fl. förbi oss. Det som "räddade" läget var att det på den korta länsen vid Ådholmen kom vind bakifrån och vi gick förbi många, bl.a. X2 och Fun First, Valpuri... På den korta sträckbogen mot rundningsbojen gick vi igen förbi X2... Så nog gick det ju bra då och då, men det är ju lönlöst att segla fast större båtar för dom lämnar ju oss igen sedan... Våra manövrar var tidvis bedrövliga. Exempel: i en stagvändning skotades spinnakerskotet in bland genuaskotet samtidigt som jag trasslade in foten ordentligt i storskotet och andra linor när jag bytte sida. I en stagvändning slintade jag på några linor och ramlade på rygg på sittbrunsbottnen... Den största "mokaserien" skedde när vi skulle visa att vi kan gå med spinnaker när ingen annan kan. Det slutade med att vi störde Albin Expressen  Prisca ordentligt (nå dom vann ändå) och spinnakern kom upp först vid rundningen... I slutskedet gick sedan bomuthalet/bomlikssträckaren av och det var ett drygt arbete att få det fixat. Vi blev 11e, men vann ju Esborankinge med god marginal! En positiv sak med denna segling var att besättningen gång på gång upplyste mej om hur bra jag hade det med "landets bästa besättning"!?

Nå, det blev trots allt äkta champagne i stället för målgångsölen!

Så beskriver en i besättningen seglingen i epost till några seglarvänner 17-10-06:

 Jag har ju bara suttit och drömt om sommarens seglingar, som ju tyvärr är förbi. Speciellt kommer jag ännu ihåg Syysseilaus på EMK där Amiralen, även benämnd gastarnas fasa, hade nöjet att få segla med Finlands, eventuellt världens bästa besättning! Speciellt kryssen upp mot Melkö, som företogs med spinnaker var en upplevelse som sent skall glömmas. Av någon orsak togs dock spinnun ned innan det blev dags att stagvända, vilket ju hade varit en helt ny erfarenhet. Efter många intressanta vändningar nådde vi sista kryssen mot målet, varvid Amiralen plötsligt kastade sig på rygg ned på sittbrunnsbottnen och viftade med fötter och händer. Den medicinskt utbildade delen av besättningen antog att det var fråga om en hysteriform infantil regression på grund av vi inte ledde och funderade på var vi skulle få tag på en tvångströja, men sedan visade det sig att Amiralen endast halkat. Vi nådde till slut lyckligen målet och belönades med champagne av skepparen! Ja vad får man inte uppleva då man seglar med Amiralen!

Kanske 0,5 Nm seglat och hela lilla klassen är redan nära. Det blåste dåligt där framme! Enligt mångas mening är det för tidigt att starterna börjar 10 och den nya banan har för många korta, trånga passager, som ger fördel åt stora båtar, men inte är cpesiellt bra för dem heller! En IMS seglare berättade att det är därför dom inte ställer upp och jag tror jag också fått nog nu!

!

Det bästa vi presterade i denna segling var starten! Här har vi redan seglat c 1 Nm och nu först närmar sej Inferno 31orna, som hade samma starttid som vi. Dom brukar ju länsa snabbare än vi. Lite senare tappade jag koncentrationen och båda var förbi. Nytt misstag och vi blev så störda på kryssbog att vi inte klarade nästa märke, som nästan alla framför och efter oss klarade ledigt.

SAARISTOKILPAILU, HSK (Basti, Giggen)

Kort och koncist!  Jag var kanske inte så krapulantisk som jag lät påskinna, men mycket trött. Sov mycket dåligt det lilla det nu skulle ha varit möjligt. Life is not easy everytime, is it!?
Så att vi klarade oss så bra som vi gjorde går nog på kontot gammal rutin och kanske tur (eller var det gudinnan Ti, som grep in igen? Hon svek ju i början av säsongen och jag har glömt bort henne!) I början länsade jag bara mot märket och orkade inte bry mej om att göra något taktiskt.
Attacken från Infernona Valpuri och Marietta (var blev Donna?) på de långa sträckbogarna fick mej att ta en kvalificerad chanstagning vid Lövö. Det var klart att det var spinnakerbog för vår nya ”krysspinnaker”, men skulle besättningens händer och framför allt vikt hinna till. Det lyckades och  Infernona blev och inte ens Marietta klarade av att få fast oss när dom sedan också hissade.  Hade vi inte hissat skulle åtminstone klubbkompisen ha gått förbi oss.
Att Ilona vann oss med bara en dryg minut harmar lite nu efteråt, men den var så långt före att vi inte fick någon hygglig tidtagning på den och visste följaktligen inte läget.
Men vem bryr sej? Esborankingsegern är väl i praktiken vår, lite sådär i misstag, när storasyster inte blev seglingsklar i tid!?

Vissa "viktiga" pensionärer måste man muta med en öl för att få med dem ombord. (Gäller enbart i LYS lekarna och enbart Giggen på läns!) IMS tar vi på blodigt allvar!

ONSDAG 6.9 (Janne, Giggen, Niku)

Lilla klassen startade först. Andra fr h Sabrina och t.v. om den Lill-Freya, som blev etta resp. tvåa.

Och vi har just startat och har redan ett litet försprång

Sista seglingen i serien denna säsong. I ESF seglas LYS i två klasser, -1.14 och 1.15- , som i Esbo Rankingen. Vi seglar om poängprisen i serien och om Onsdagspokalen (flesta segrarna under sommaren). Den sistnämnda tillfaller den båt som vinner båda klasserna totalt de flesta gånger. Vi hade 4 segrar och Sabrina (AV 24, LYS 1,01) och Marietta (Inferno 31, LYS 1.15) hade 3 vinster var. Det gällde alltså att försöka vinna totalt eller att hoppas på att ingen av de andra vinner.  Marietta hade vi ju chanser att försöka klara själva eftersom vi startar samtidigt, men Sabrina startar 5 minuter före oss och måste seglas fast och lämnas bakom 3:20 om tävlingen tar i timme.  Poängsegern i klassen hade vi redan i paket.
Det blev slör start, sedan en lång läns och tillslut en lång kryss i mål.
Vi fick en bra start med vår nya slörspinnaker  och trots att Marietta gjorde några attacker  höll vi undan och drog ifrån medan vi satt med ”förvåningens finger i häpnadens mun”! Tur eller den nya spinnakern? På länsen hade vi sedan fel blåsa uppe, men eftersom det i början verkade gå bra, brydde jag mej inte om att byta, något som vi övat mycket denna sommar.  Mariett gipade i ett tidigt skede och om vi hade tänkt enbart på klassegern hade vi säkert följt efter. Sabrina hade emellertid också gipat och var hopplöst långt före, så varför gå efter dem. Nå Marietta kom på slutet och rundade just före oss. Följde en hård kamp där vi försökte gå förbi dem i lä med vår bättre fart från rundningen. Vi kom också igenom, men inte så långt att vi kunde spegla bort dem. Vi var låsta och gjorde en blixtsnabb stagvändning och gick akter om dem. Marietta följde efter, men jag tror att vi i den ojämna vinden fick en liten fördel och gick förbi. Sedan bevakade vi dem  resten av kryssen och kom en minut före dem i väskan, men efter Sabrina och förlorade väl c 5 minuter i korrigerad tid! Fel LYS-tal? Nåja, jag tror nog förklaringe ligger främst i att de små hade bättre vind i slutet av slören och kanske en del av länsen. Lite förundrar man sej dock över att de båda H-båtarna (LYS 1,07) fick stryk i seglad tid!?
Så Sabrina och vi hade lika många segrar och kommer att få varsin onsdagspokal detta jubileumsår! Har inte varit så ivrigt med de senaste åren och hade inte planer på det heller detta år, men det gick så bra i början  och trots att vi var borta många gånger fanns chansen till seger där ännu mot slutet, så jag kunde inte låta bli i år...

RWYC, Esbo ranking LYS ( Bo-Erik, Niku)

Hade egentligen planerat att segla FUN Star (Comfortina 35) i resten av serien, men den har jag fått i någorlunda seglingsskick först idag inför vår traditionella ”kräftsegling” som startar i morgon onsdag kväll.

Koncentrerade pensionärer i RWYC! Foto besättningens yngling.

Startlinjen favoriserade klart styrbords ända. Där hade vi startat rätt bra, men en Inferno 31 kom ”grosshandlande” och hindrade oss från att skota in i tid. Damen vid rodret brydde sej inte överhuvudtaget om våra rop, utan kom på bara!  Den tog givetvis också vinden av oss. Men vi kom hyfsat iväg och inledde kryssen mot Melkö i mycket ojämn vind, som inte blev bättre av ett annalkande åskväder. Vi lyckades på det hela taget bra med vindarna och var vid Melkös SW udde rätt jämnt med klassens stora båtar (X 332, Elan 40, Banner 40). Men lite senare, vid rundningen av isbojen var vi dock redan klart bakom dem. Men ingen var ens nära bakom oss.
Så var det spinnakerslör till Rysskär och lite öppnare till Kytö.
Därifrån fortsatte våra konkurrenter utan spinnaker, men vi gick i försökssyfte med den nya ”krysspinnakern” och bra gick det, men vi körde aningen för lågt och tog ner den när vi kört c 2/3 av benet och kunde då gå med aningen högre kurs och i det närmaste i ostörd vind från Lövö. Enda andra som försökte på detta trick var Marietta, men det lönade sej knappast för dem? De var dock så långt efter att det var svårt att bedöma. Så återstod en sträckbog i ökande vind och en läns i mål. För övrigt var dagen svart för den vanligen välseglande klubbkompisen. Allt gick visst åt skogen?
Trots att vi varit rätt nära X 332an X2 efter kryssen hade de fått upp ett obehagligt gott försprång efter det och vår seger kändes hotad ända tills vi var nära mållinjen. Vi tog spiken med knappa tre minuter. Den inofficiella totalsegern snodde dock en H-båt, som lyckats mycket bra i början av kryssen, med knapp marginal av oss.
Så bjöd arrangörerna åter en gång på laxsoppa, bröd, öl, kaffe och bulla i samband med prisutdelningen! Otroligt!
Lagtävlingen om RWYC kikaren tog åter en gång hem till ESF, med laget Lill-Freya, Marietta, och Fifty FUN.

ONSDAGSSEGLINGEN  16.8  (Frida, Daije Giggen, Niku)

Sista träningen inför Helsinki Tallinna Race kunde inte ha gått bättre! Efter en medioker start gjorde vi rätt vägval mellan holmarna. Sedan gick vi på det hela taget rätt igen i vindar som påverkades av ett regnmoln och värsta konkurrenten Marietta var slagen och tog inte ens in på oss på invägens läns. Åter bättre vindar för oss? När gästspelande Antama (Swan 39) sölade oförlåtligt länge med spinnakern tog vi både klass- och totalsegern. Våra manövrer gick hyfsat, men till en del får vi nog tacka ordinarie förgasten Niku för hans hjälpande händer! Han är dock inte med i Finlands största havskappsegling där 180 båtar väntas deltaga. Nu hoppas jag på måttliga vindar i HTR och från en riktning som för oss fortast möjligt i mål!

PENTALA RUNT 13.8 (Frida)

Seglingen är en "familjetävling”enligt LYS regeln, med jaktstart och spinnaker är inte tillåten. Därför behöver man inte egentligen mer än en gast så länge det inte blåser mycket. Nu blåste det upp till 13-14 m/s som mest och om man beaktar att det ingick både in- och uttag av rev och några stagvändningar så är det ganska klart att det sätter gastens fysik på prov. Den relativt höga sjögången gjorde att det inte gick att leka gentleman och utföra det tunga arbetet själv. Men Frida klagade inte utan pustade bara ut ett tag efteråt och tog ett par klunkar dricka. Belöningen blev ett ESF jubileumsfat graverat ”I ”! Nederlaget mot Marietta i Rysis var kvitterat! Frågan är dessutom om inte jag uppskattar detta (identiska) fat mer än det från jubileumsseglingen? (se referatet längre ner)
Visserligen klagade Nicke att man borde få sänkt LYS tal om man ätit kräftor på Paven "hela natten", som han väl gjort. (Nå inte hade jag sovit hela natten heller!) Det kanske förklarar hans försening i starten och att han startade med revad stor trots att banan i början gick inomskärs. Visserligen tog dom ut det senare och började kryssen alldeles i hasarna på oss, men medan vi tog in ett rev i början av kryssen, försökte dom segla med full stor. Vid halva sträckan tog dom dock in ett rev, men vi lyckades runda med betryggande försprång till den långa slören mot mål och dom tog endast in en del av försprånget.
Först i mål var dock kommodor Finn i Jessica (Chess, LYS 1,07), som surfade med klart över 8 knop förbi oss på invägen. Vi kom inte upp i mer än 7,8 knop. Lill-Freya (First 24, LYS 1,02) som blev tvåa i lilla klassen, lär ha uppnått hela 10,5 knop!

Ingen framför när vi slörar mot målet!

Med goda ögon kan man se Marietta bakom oss! (Alla vet ju att foton aldrig ljuger, speciellt vad avstånd beträffar?) Till h utanför bilden finns dock Chessen som snart surfade förbi.

RYSIS 12.8 (Frida, Giggen)
Träningen i Rysäkarin Rysäys inför nästa veckosluts Helsinki - Tallinna Race (ORC Club) visade sej vara på sin plats! Visserligen kom vi 2a efter Marietta (Inferno 31), men våra manövrer fick för det mesta inte godkänt med beröm! Men största problemet i dag var nog att vi var vi alldeles för lätta (-167 kg IMS-vikt). Med mera vikt och händer hade vi nog seglat med vår stora (+ 2-3 kvm) slörspinnaker och mycket mera än nu. Nu använde vi vår lilla hårdvindsspinnaker och inte innan någon annan hissade ( vind upp till 10-11 m/s)! Inte likt mej!? Kunde väl kallas självbevarelse drift? Trea blev Ellida, Finngulf 33. Nu torde vi leda Esborankingen och det är väl dags att byta båt? Nästa träning, för de två pensionärerna, "gamlingen”och "flicksnärtan", blir ESFs onsdagssegling. Före det får Frida specialträning i ESFs Pentala Runt.

I HTR ställer vi upp för att ha roligt, speciellt i Tallinn, och är lindrigt roade av den extra länk ORC Club båtarna måste göra efter Tallinna madal. Den betyder ju att en av fördelarna med ORC Club, att man kommer snabbare fram, är borta! LYS fungerar ju som känt dåligt på HTR-banan. I princip antingen kryss eller undanvind hela vägen! Så de klasserna skulle mera behöva någon omväxling i banan! I LYS vill jag inte segla denna tävling!

ESFs ONSDAG 21.6, Esbo rankingdeltävling (Frida, Janne. Niku)

SÅ KOM VI DÅ NER PÅ JORDEN IGEN! Åter en båttyp som vi skall klå i LYS, men i IMS får vi ta stryk på  alla bogar utom i 6 knops läns, där vi skall vara 4,3s snabbare. Redan i 8 knops vind skall dom vara snabbare! På kryss i 6 och 8 knop skall dom vara nästan 30s snabbare respektive över 30s. Det sistnämnda gäller hela vägen i friskare vind! Hur skall vi klara av en sådan båt med samma LYS tal, när dom seglar upp till dom värdena? Senaste sommar tog vi ordentligt stryk av fd Carabilla i seglad tid i Gullkronakappseglingen! I IMS vann vi totalt!

På första slaget efter starten gick vi bättre och gick klart för om när vi slog. Vi tyckte dessutom att vi valde ett bättre spår genom det första sundet, men dom kom bra igenom trots mindre vind och sedan hade vi ingenting mera att säga till om i den tävlingen. Att vi igår förlorade så mycket berodde sedan på att vår andra plats var ohotad och vi försökte oss på en chansning! Annors hade vi väl förlorat bara omkring ett par minuter.

Nu vann Mellow Light (Siesta 32) över oss med över 6 minuter. 3e var  Weberska sönerna med Lilebi (Hanse 341). Se www.esbosegelforening.org

LÄNGE LEVE LYS !? Tycker Amiralen!?

* * * *

ESFs 100 ÅRS REGATTA, VERITAS PENTALA RACE 17.6 (Lasse)

Efter en kort, mycket sned kryss, följde en slör. Vinden var ännu ca 12 knop. Lasse och jag seglade FiftyFUN med fock och utan spinnaker (lite i protest!). Vi rundade kryssmärket som knapp 2a i hasarna på en J 92a (LYS 1,26 mot 1,11!) Bilderna nedan är från starten och efter halva slören, visande vyerna framåt, bakåtåt och åt sidan. Framför fr v J 92, Ellida (Finngulf 33) och Merita (X 99).  Bakåt Dix (Elan 295), X 332, Avance 36 och Inferno 33. På sidan Merita, Ellida, (här avgörs vår seger!) Aquilon, Lilabe (Hanse 341) och Dix. Senare ökade vinden något och var uppe i 18 knop ett kort ögonblick. Vi hade gått med spinnaker på alla undanvindsbogar. Men några gjorde det inte. Andra blev Ellida före Dix. 10 startade av 12 anmälda.

Lilla klassen vanns av Sabrina (Avance 24) före Corinne (Inferno 29) och X-tas (X-79). Nio startande.

Tre flerskrovsbåtar startade och segern togs av Dione.

Resultaten finns på www.esbosegelforening.org

HAR FRÅN BÖRJAN MOTSATT MEJ ATT MIN FÖRENINGS 100 ÅRS JUBILEUMSEGLING SEGLAS ENDAST I LYS OCH SAMMA DAG SOM JUBILEUMSFESTEN! För det första blev många av föreningens egna båtar borta för att de inte ansåg sej hinna före festen! För det andra borde LYS regeln endast användas för kvällstävlingar och liknande. Nu suddas nog glansen av vår seger ut av det faktum att jag knappast någonsin upplevt en så låg standard i en Esbo ranking tävling som i denna. Det skall helt enkelt inte vara möjligt att vinna med enbart fock i sådana vindförhållanden som vi nu hade! På samtliga undanvindsbogar borde man ha kunnat gå med spinnaker, med de flesta båttyper. Det gjorde inte alla våra konkurrenter, inte ens dom som hade båten full med stora, starka gubbar! Varför seglade inte X-79orna med spinnaker från Kytö till mål undrade en seglare...

DÄREMOT BLEV FESTEN EN MYCKET LYCKAD TILLSTÄLLNING! DET TROR JAG ALLA C 230 PERSONER HÅLLER MED OM!

Priset är inte alltid det bästa med prisutdelningar...!? och den tycker jag var värdig en 100 års regatta!

Jubileumsfatet!

!?

Starten har gått! för HSKs LYS tävling 14.5.

Nauti N' Nolla (X-332) tog ledningen: Bakom i lä Sunny Love (X-99), men alldeles vid lovarts flagga är Subway (Maxi Magic). Följande är Lill Freya (First 24), fältets minsta båt, som är illa i påsen. Bättre kommer VindUngen (Finngulf 28) som också har bra kontroll över Donna (Infreno 31). Prisca (Albin Express) rymdes inte med på bilden, men kunde segla fritt och gick bra på sträckbogen ut mellan Melkö och Rönnskär, medan Lill Freya föll ner mot lä och sträckte knappast till första märket?


13.5.2006: LYS - SÄSONGEN HAR INLETTS!

Klockan 10:00 gick starten för HSKs Stickan Wickströms skärgårdssegling enl. LYS regeln. Endast 7 båtar ställde dock upp och de är fördelade på två klasser enligt Esbo rankingens regler.

Vinden var frisk från SW och solen sken från en rätt klar himmel när starten gick. Någon talade om att det lovats 10 m/s och det kan väl uppfyllas under dagen! Banan var denna gång den nya varianten, som inte i något skede korsar yrksetrafikens livligaste leder, utan endast följer, i början och slutet, farleden som går ut mot Gråskärsbådan. Därefter går rutten helt och hållet väster om denna farled. Kan tänka mej att Tallinks snabbfartyg tog emot detta med glädje, när de gick ut mellan Melkö och Rönnskär samtidigt? Sannolikheten att seglarna hade fått veja för den om banan varit den andra, som går för bi mynningen till Västra hamnen, är stor!

Det är lite vemodigt att följa med det hela från stranden. Det har faktiskt skett en gång tidigare för inte så länge sen. Då var det någon krämpa som höll mej borta. Nu är det problem med båtens roderbeslag som definitivt satte stopp för sjösättning i tid. Och så besättningens morsdagsfirande - i BORGÅ!

16:15

Stora klassen och totalt vann Suny Love, 6 minuter före Donna.

Lilla klassen tog VindUngen klart före Subway, Prisca och Lill Freya