FinnFUN

VAD ÄR NU DETTA FÖR SKÄMT?
(11.5) Ett gamalt skotläs!? Ett hemligt vapen! Se upp konkurrenter varna VC & C på FinnFUN!

LÄGET  28.4 -13 !?

 

(28-4) Pentryskåpet är klart! T.o.m. roskisbyttan är nu omonterad!(28.4) Kölen har fått lite färg, men bara ett test!Lagunbordets ställning är monterad! Denna gång hoppeligen lite mera lodrätt!Amiralens amatörmässiga reparbeten har byts mot profsarbete på fockskoten.

Storfallet som gick av i BOW 2012 är nu utbytt mot ett av hög klass.10 mm trots att 8 skulle hålla!
Men båten förbereds ju för skepparens pensionering från mera allvarlig kappsegling! Också schacklet och topptrissan är nya. Inte precis REA pris, men som tur är hade man ju presentkort till ProSailor efter sommarens LYS och ORC rankingar serier!Också ett nytt spi.bomsrör i vitmålad kolfiber har kommit. Den gamla har ju redan gått av en gång, så den planeras nu bli ett gennakerpeke. Bra att ha på cruisingfärder, tillsammans med gennakern som har försetts med rulle. Den vita färgen ger ju inte den rätta känslan av kolfiber, men kanske man vänjer sej?
Den gamla bommen skall bli gennakerpeke modell rörligt, om tiden hinner till!

BEFÄLET PÅ JOBB 13.4 -13!?

Guldet är billigt just nu, men stiger nog snart och få förstår att söka efter det under båten :-)
(13.4) Vice Captain vattenslipar bottnen... Captenen bakom kameran, men hjälpte sedan med smutsjobbet!

VC polerade. Först med Henkkas (af Casper) maskin. Sedan med egen och här med specialtrasa lite finjustering? Invecklat skall det vara?
C bakom kameran och gjored däremellan småjobb!
(16.4) Efter träff på Friisk Bris redaktionen, var det dags att jobba lite på båten igen. Slipdammet skulle nu bort!

GJORDA ÄNDRINGAR/ARBETEN 2013!?

 

Ett nytt stort hål i pentryskåpet! (t.v.) För att göra båten lättare? Nej det är ju helt fel ställe för det!
En sak som det har underlättat är att fixa skåpets botten snyggare. (bilden t.h.).. Har för något år sedan spacklat det jämnare och sluttande, för att vatten inte skulle kunna bli liggande där när båten ligger vid bryggan. Samtidigt har jag gjort ett "dike" så att vatten som bildats under durken akter om pentryt. (nertill på bilden t.v.) skall rinna framåt och ner i hålet (upptill t,h, på bilden) genom balken och ner i kölsvinet, utan att blöta ner ev. grejor som förvaras där.
Egentligen skall det ju ligga en tun mahogny skiva här som skåpbotten' Men den har jag tagit bort, dels för att få mera utrymme och dels för bättre ventilation i pentryskåpet. Våta segel drar som känt lätt in en massa vatten, som söker sej under durkarna.
Vad som sedan kommer att hända med hålet får ni se senare!