FUN !? ARKET (fd. GASTBREV.)

                                        FÄNRIK TÅMS SÄGNER

AMIRALENS SKRYT, RESOR, HISTORIER, TRÄNING, ÄVENTYR mm!?
Senaste överst. De översta gamla texterna är någorlunda redigerade, men de understa, äldsta, kan ännu vara utsatta av "trollet" på dessa sidor, som ändrar och stryker delar av texterna!
-   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -      !?      -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -     

                                                            

SEGLINGS SÄSONG 2020 I CORONANS SKUGGA!?
Klicka på 2020 t.h. på paradsidan, så hittar du Amiralens samandrag av säsong 2020!
Samma gäller 2021!18.12-19  - 14.1-20
FEGISEN FICK NOG AV VÄDRET HEMMA - FLÖG TILL TENERIFFA!

Bodde en tid i 13e våningen av det västra tornet! Havsutsikt mot S och La Gomera (V)!

GÄLLANDE ENDAGS PROMENADREKORD:                       
6.1-20  41.517 steg    26.4 km    3552 cal. (Enl. min Polar M430 på Teneriffa!)

 

10-17.11-19
TENERIFFF - FÖRSÖKER BLI AV MED SVITERNA AV BÄLTROSEN!
PLANEN ÄR ATT FIXA EN PRIVAT RESA ÖVER JUL OCH NYÅR & LITET HÖJA KONDISEN! DENNA GÅNG BLIR DET IGEN SVINTIDIG UPPSTIGNING. PLANET STARTAR 7:15! SE FÖRRA RESA NEDAN!

Väckning 4:15, Airporttaxin kom 4.45. Var t.o.m. c 5 minuter i förtid nere och var oväntat "pigg". Hade. t.o.m. ätit lite. Bl.a. flera nävar blåbär. Taxin väntade redan.
Tillsvidare har jag kommit på bara en sak som jag glömt. Den andra kvällsdosetten med mediciner. Den jag har täcker inte nästa söndag kväll, men då kommer jag ju hem. Om allt går enligt planerna. Med tanke på förseningar hade jag tänkt ta två extr kassetter med, men nu har jag bara morgnarna täckta för sådant!
Fick sova 4h14m, enl. min nya Polar M430. Men det var inte god sömn? Bl.a. vaknade jag två gånger och hade lite obestämt ont i bröstet och jag funderad på om jag måste inhibera hela resan. Men när jag väcktes av två alarmerande, telefonen och iPaden, hade jag inga problem och for iväg! Troligen hade jag drömt allt?
(Dagens resultat 8686 steg, 4.9km)


AMIRALEN LEVER KLIMATSMART!?
Tjäreborg kompenserar flyget, som dessutom utnyttjade en hård medvind och kom fram på rekordtid. Också transporterna till och från hotellet kompenseras! Hotellet värmer vattnet med solen och Amiralen promenerar här och använder, under resan, minimalt med el hemma och Volvon står givetvis stilla på gården! På hemvägen uppfylldes min beställning och vi fick igen en god medvind! SÅ INTE HAR MAN SÅ DÅLIGT SAMVETE!


11.11
Idag var det svårt att sova länge med 2 timmars tidsskillnad till hemma sängen!  Solen lyser från  en c 95% molnfri himmel! Tack för det! Promenerade senare till Ann & Annas kaffe och tog sillsmörgås och en kopp kaffe. Fortsatte sedan till Anyka Sur (info@anykasur.com) och de hittade en lägenhet i Torres del Sol (det höga gula tornhuset) för tiden 13.12 -7.1 för 2023€ och reserverade det tills jag har kollat flygmöjligheterna.
Middag åt jag på Mongolian och glömde att på hemvägen sätta på gpsn i Polar M430, så dagen avslutades i strålande månsken med 1km(!) promenad i "sviten" + stor balkong, med Polar M430 och GPSen på! (För att jävlas med Jokke och Henkka!)  (13.585 steg, 7,7km)


12.11
Sov eländigt dåligt! Lätt bröstsmärtor, senare i stil med början till Bältrosen. Tog en Panadol Forte och det hjälpte. Senare kom känsan tillbaka och 13:30 tog jag en till.
De tog kontakt från Anykasur och jag meddelade att jag möjligen fått förhinder och inte kan boka lägenheten nu. Lovade återkomma om jag ser en möjlighet att komma.
DÄR GICK DÅ HUVUDMÅLSÄTTNINGEN MED DENNA RESA I STÖPET?  (10.171; 5,5)


13.11
Hade igen lätta smärtor i bröstet! Påminde igen närmast om hur Bältrosen började när jag vaknade söndag morgon (4.8) i båten efter Barösund runt. Då hade jag fått sömn först vid 3-tiden när jag äntligen hittade mina sömnpiller! Trodde jag sovit i dålig ställning och var ”säker på” att det inte kom från hjärtat.
DÅ: När det inte gått om på måndagen, men ändrat sig till flera små ”smärtor” som kom och gick på olika ställen,(inte nu!) kollade jag med Teddy och han var av samma åsikt, att det inte lät som hjärtat! På tisdag fick jag nog och gick till Drumsö hälsostation och bad om EKG, som visade att det inte kom från hjärtat. Vi kom till att jag rattat båten för mycket på senare tid och fick värkstillande. Men läkaren påpekade att ryggen inte såg bra ut. (Där har jag haft en stor fläck som vi försökt få bort med salva för över 2 år sedan, utan att lyckas. Men den hade inte förändrats, så hade inte brytt mej om den. Antog det var den doktorn menade, men kollade hemma. Då upptäckte jag att det kommit små ljusröda fläckar runt den gamla. Fick tid till torsdag på Bulevardinkliniika. Och då hade jag fått blåsor  i brösthöjd på högrasidan, från bröstet tiil fläcken på ryggen. Dem hade jag inte var medveten om!
NU har jag spanat efter sådana märken på kroppen men inte hittat någonting.
Nu var det mulet och planerade att fara till St Cruz med buss. Ute på gatan märkte jag att hela kroppen var jätte trött/matt.  Men beslöt att gå till busstationen och ladda mitt busskort (c. 1 km) och där sedan bestämma mej! Beslutet blev att inte fara.
Här vet jag en liten läkarstation där de talar många språk inklusive både finska och svenska och de godkänner Ifs försäkringskort. Har testat! Teddy trodde en gång att jag haft en lindrig hjärtinfarkt och då tog de bl.a. EKG där och jag fick friskpapper. Till sjukhus skall man ju inte hamna i Spanien har jag fått höra av finska läkare!   (7.054; 3.8)

14.11
Sov igen rätt dåligt och vr några gånger på balkongen och svalkade mej. Men på morgonen kände jag mej pigg och kry efter dusch och morgonmål!

Här finns en krater i närheten och jag har bestämt att den skall jag besegra innan jag får göra längre promenader! :-)  Gäller på alla resor! Idag var rätta dagen för det! Ännu mulnare än igår! Ställde in Polar M430 på promenad (med GPS) och stack iväg! Men igen, ute på gatan började kroppen protestera! Nu var det lite bröstsmärta och ibland stramade det till lite. Men gick sakta vidare mot kraterns andra (N) sida där man börjar klättra upp och kommer ner. Ganska flackt så det gick bra i lugn takt. Men lite före uppfarten börjar finns en butik med bord (3an på bilden). Gick in där och tog en dricka och funderade och kände efter.
Gick sedan vidare. Här börjar en stig upp mot det ställ där kraterbestigningen börjar, väl där kändes det inte riktigt bra så satte mej ner och vilade en stund och då tog "förnuftet över"! Beslöt att runda krater kring dess ”fot” och kom efter 1 dryg timme och 2,36 km till hotellet.

Polar M430 lämnade detta spår efter mej! Gick alltså medsols från ringen med grönt.    (6.691; 3.6)

15.11   (13.254; 7.6)

16.11   (12.887; 8.1)

17.11
Bussen kom 10-tiden till taxi/buss stället utanför Ann & Annas kaffe.
Tjäreborg damen berättade var utcheckningen skulle ske och där skulle vara endast en kö, så att man får ta första lediga disk när man var i tur. HÖHÖ! Inga guidar var där och när jag kom dit var där nog en kö, och på andra sidan om en pelarrad såg man antydan till en annan. Antog att det var sådana som beställt nyheten med speciaincheckning.
Men så småningom gick det som man kunde vänta sej. Folk bildade en tredje kö till höger om huvudkön.
När jag kom till ”strecket” efter att 4 personers familjen tagit disken till vänster om kön, kom det en massa människor och bildade en ny kö till vänster om mej! Familjen framför mej var snabba och jag försökte rusa till samma disk som de tagit! Men då blev det liv i den nya kön och också damen vid disken steg upp och viftade åt mej att ”dra åt helvete”! Antar att nya kön var den där specialgruppen!?

Hade hittat Sangre de Toro på specialerbjudande för 3:50€ och packat ner en flaska i kappsäcken. På taxfree köpte jag sedan en Gran Corona och kunde inte låta bli att ta också en likör Cuarenta Y Tres (Likör 43) och 2 stora Toblerone och därmed var min Ericsson väska överfull!
Flygresan gick sedan bra och snabbt i frisk medvind!
På Sjöskog tyckte jag att bagaget kom till samma ställe som alltid, men när jag kom ut fanns där ingenting. Närmast hade jag väntat Airporttaxi disken. Gick till höger ett stycke där vi brukar gå till taxin! Ingendörr där!
Vände och gick åt andra hållet. Visst fanns det en massa skyltar och tror att jag gick mot taxi. Så fick jag en blick genom fönstret, ut i mörkret! Där var taxikön! Men en hel våning nedanför mej. Alldeles genast kom jag inte på hur jag skulle hitta dit ner!
Så såg jag att järnvägsstationen var rakt fram! Den vägen använde jag ju när Si kom, så nu beslöt jag ta den! Kostade mej c 4:50 med mitt pensioners kort och hem hann jag just till F1 på TV3! Dessutom fick man ju lite motion. Lång väg på Sjöskog och byte till Metron och sedan promenad hem.
Dagsresultatet blev 6759 steg och 3.9 km. (Totalt under resan: 79.087 steg och 45.1 km.)

 

9-23.3 2019
TENERIFFA - HEMMA 24.3 05:00!  Mottagnings kommite välkommen!

TRÄNINGSRESULTAT: Vecka 1:   116.157 steg , 72.0 km, 17.653 kal.
                                    Bästa dag:     35.282           23.0          3.751     NYTT REKORD!
                                       Vecka 2:    123.845           77.5        17.891
                                    Bästa dag:     39.912            25.5         3.843     NYTT REKORD! (19.3)
                                    V1+V2         240.002           149.5        35.544

9.3
Reguljärt flyg med start 11:20 är drägligt! Hem 5:00 på morgonen är mindre angenämnt! Men man sover säkert bra på flyget och så är man ju hemma och har knappast någon brådska ut i skit vädret?
Väl framme fick man, som vanligt, börja med att köpa sej dricksvatten och åter en gång förundra sej över hur 8 L kan kosta endast 1.80€ här! För det får man inte ens en 0,5 L flaska på Sjöskog! (2 st fick man för "bara" 5€!)
Har efter en paus på några år bosatt mej på Las Furntes, Los Cristianos. Mottagandet var mycket vänligt av den unga damen i reseptionen, trots att personalen är helt annan nuförtiden. Ny ägare? Tui är enda som hämtar gäster hit?
Jag fick en "svit" längst nere (närmast beachen), men vägen hit ner går via många trappor (c 60 trappsteg) och inte rakt ner och väl nere är det, bakom ännu en krok, en lång gång till min dörr! Inte roligt att ta sej hit med hela bagaget! Och ännu värre när man skall upp!
MEN - nära min dörr finns en nödutgång och den leder ut till en asfalterad backe upp. Till den dörren fick jag en egen nyckel. Följande dag var den nyckeln spårlöst försvunen!
Sökte över allt i sviten, gick till alla ställen där jag varit och frågade efter den! Men ingen hade sett den. Nå man fick ju röra på sej(!), men tanken på kostnaderna... Nå, följande dag när jag steg ut ur duschskåpet såg jag nyckeln på golvet under lavoaren, så placerad att den sågs endast från det stället! Hur den kommit dit är en gåta! Och har nu returnerat nyckeln! När jag vill kan jag ju gå ut via nödutgången, så den nyckeln behöver jag inte mera! (En nyckelknippa på tre nycklar och en kassaskåpsnyckel är tillräckligt att hålla reda på för en amiral!?)
Här i sviten kan man, höra på och somna till, när vågorna sväper mot den långa beachen c 2-300 m från sovrummet. Vägen dit går dock via byggnadens ingång, högst uppe i gatunivå.


10.8
Svenska Falken ankrade åter en gång här utanför min svit, som denna gång har en altan/balkong på c 7x8m! Bra ställe för kvällsjoggning  = muskel uppmnjukning, med små länkar, efter dagens promenader!)

11.3
9:30 Falken for, till Las Palmas, N vägen, där den ännu är 12.3. Enligt AIS såg det ut som den började segla c 10:30! Besegrade den närliggande kratern, som är min eget valda ceremoni för att få vandra längre sträckor. Men nu dagen efter har jag inte kommit ens ut på en kortare promenad ännu 16:00, men skall laga mej iväg snart. Långt blir det nu inte, men kanske i morgon?

13.3 
EN LÅNG VANDRINGSDAG MED FAROR OCH PROBLEM!?
Redan onsdagen den 13.3 beslöt jag att göra en lång vandring. Eller egentligen kolla hur långt jag orkar gå! Ett mål hade jag redan! Hade redan under förra resan hört att det finns en Aloe vera Park i närheten. 5 min från Los Cristianos, där jag befinner mej. Nå det kan stämma från Ö gränsen och med bil! Här körs det ju som känt med  fruktansvärd fart. Men jag skulle gå dit hade jag tänkt!
Första problemet var känt! Los Cristianos avgränsas i öster av en bergsrygg i N-S riktning. I N-ändan finns Montana de Guaza, c 430m högt och från den sträcker sej en platå som är ganska jämnhög, knappa 200 m vill jag minnas. Den avslutas i S i en i det närmaste stupliknande nerfarten mot den lilla staden Palm-Mar. Där har jag för flera år sedan tagit mej ner längs "vandringsleden". Efter det har jag lovat mej att inte göra om det och har två gånger varit där uppe för att bekräfta det beslutet!
Men från Los Cristianos leder ett i början flerdelat stigsystem upp till platån rätt nära toppkomplexet och därifrån kommer man ner på andra sidan längs en ”bilväg”. Den leder ända upp till bergets topp där det finns en hel del radiomaster. Den vägen skulle jag inte ta ens med en jeep. Det är tidvis svårt att gå längs den. Har varit där uppe två gånger.
Norr om berget går en bilväg, men ingen trottoar eller ens en sidoremsa där man skulle våga gå! Så nu var planen att gå över platån till andra sidan och därifrån N ut till den lilla byn Guaza! Där skulle visserligen ett möjligt stort hinder finnas! Hur komma över/under den stora, väl trafikerade motorvägen? Var beredd att ta en buss, om det fanns någon.
Starten på äventyret gick via Busstationen, för att ladda mitt busskort! Sedan riktning bergskedjan dit det är c 1 km. (Skalor på kartorna här ovanliga!)
Så började klättringen. Man får nog akta sej noga för att inte vricka foten på ”stigarna”, men har sett personer komma bärande på cyklar, eller joggande både upp och neråt. Också denna gång kom en ung dam joggande upp och var i ett huj försvunnen när den mera flata delen började. Nå jag tog mej upp längs den slingrande vägen utan andra pauser än för fotografering.
Kommer ihåg att jag en gång skulle till Ekis båt i Las Galletas denna väg och var lite försenad, så jag gick väl nästan springande på de enklare ställena och kände hur det började strama kring bröstkorgen, men brydde mej inte om det. Sådant har ju hänt förut! Men så råkade jag kolla pulsen på min förra Polar A360 och den visade en puls på c 145 och jag kom ihåg att den själv hade gett mej ett max pulsvärde på 146, efter att jag matat in ålder mm. Då tog jag det lite lugnare!
Högst uppe fanns det olika möjligheter till vägval, men hittade början på den väg som skulle leda ner. Väl nere kunde jag konstatera att en stor del av bananodlingarna hade rivits ner sedan senast.
Så kom jag då till bilvägen som leder till byn Guaza, där vägkomplexet med bl.a. vägen under motorvägen går. Härifrån går också vägen som går N om berget till Los Cristianos! Någon speciell gångväg kunde jag nog inte hitta men gjorde ett djärvt försök att komma över två från varandra avgränsande filer, till en som såg ut att kurva in under motorvägen. Allt i hopp om att man där kunde gå någorlunda tryggt! En bil tutade nog åt mej, men kom dit jag ville och såg att det fanns en smal gångväg vid sidan om körbanan och kom oskadd under motorvägen. Där fanns en busshållplats. Hur man kommer till den och varifrån förstod jag inte!
Tidtabellen som fanns där var obegriplig för mej, men beslöt att vänta och se om någon buss skulle komma, för bilvägen vidare var inte så lockande att gå längs. Försökte t.o.m. lifta men ingen ville ha mej.
Sedan såg jag att det på andra sidan vägen var en rätt bred cement ”väg” med ett ihop byggt dike, också det i cement, mot vägbanan. Det såg någorlunda säkert ut och jag kom helskinnad över trots tillåten bilhastighet på 70 km/h.
Så vandringen fortsatte med uppförsbacke i hettan! (25 grader hade en mätare visat i Los Cristianos c 11:30.
Nu var väl klockan ca 14, den hetaste tiden på dagen hade börjat! Fick väl gå nästan 2 km innan jag kom till BP stationen, där jag skulle ta av till en mindre väg till Aloevera parken. Den saknade helt gångmöjligheter, men var inte någon väg för fartdårar och med rätt lindrigt trafikerad.
Väl framme visade det sej att en rundtur skulle göras om en timme. Någon form av kaffe fanns ju nog men jag beslöt att kolla butiken och sedan ta mej hemåt. Hittade vad jag ville ha och fick veta att bussen går med 30 minuters intervaller från BP stationen. Nu hade jag bestämt att ta bussen och stiga av den genast när Guaza berget hade rundats! Så gjorde jag och hade sedan en lång väg att gå till hotellet. Början var rätt brant nedåtgående och det gjorde t.o.m. ondt i tårna!
Väl på hotellet kollade jag Polaren och den visade ca 21.000 steg och drygt 15 km. Kollat på HPn! Beslöt att jogga lite i sviten och på den 56 kvm stora altanen. Benen gillade den lätta lunken och vill minnas att jag fick stegen till drygt 24.000. Till rekordet fattades då drygt 10.000 steg, en normal "dagsetapp" alltså och klockan var väl redan nära 19:00 och solnedgång. Polaren är fortfarande på finsk tid så den visade ca 21 och jag måste ännu äta middag! 24 stänger den av dagen! Läget var alltså kritiskt med tanke på ett nytt rekord!
Beslöt att gå längs stranden mot väster och se hur läget artar sej. Till en början var det inget problem att gå men efter c 30 min blev jag väldigt trött. Gick kortaste vägen till min favorit kines, men där var överfullt, vilket betydde att jag inte skulle ha mycket tid kvar när jag kunde fortsätta vandringen. Så gick vidare till en annan kinesisk och där var också ganska fullt, men nu var det dags att vila och jag fick ett bord, maten kom snabbt och räkningen också! Bra servis alltså och jag kom iväg på friska ben och gick förbi mitt hotell för att köpa lite frukt till morgonmålen! Väl i sviten hade jag nästan 30 minuter till deadline. Gjorde 2 träningspas med löp mode på Polaren. 24 finsk tid kopplades Polaren till HPn och resultatet var glädjande! 35.283 steg, 23,0 km och 3.751 kalorier!  Samtliga värden är nytt dagsrekord!
Nu gör jag säkert ett försök att förbättra rekordet nästa vecka!


    Rekordet är väl värt lite extra till morgonkaffet!?

19.3
NY LÅNG PROMENAD - NYTT REKORD

I något skede klämde herr H Andersson ur sej ungefär  "Olisiko aika otta vähän rauhallisemmin välillä"!
Då hade jag faktiskt gjort det, men i det rådande klimatet så går det så lätt att få värden som 11-12.000 steg per dag utan att man ens märker det! Sådana värden hade jag de 4 följande dagarna efter rekordet.

18.3
Tyckte jag det var dags att att kolla hur det känns att gå lite längre och 21.000 steg kom lätt, så följande dag startade jag (för mej) tidigt, med att promenera österut längs stranden så långt som beläggd väg fanns och sedan en lite längre väg tillbaka genon staden och via en butik där jag köpte en 2 liters förpackning ananas juice, för en futtig peng. Sedan till hotellet för en c 60 minuters matpaus mm.
Vandringen fortsatte sedan västerut längs stranden ända till Las Galetas! Planen var att där fortsätta genom den lilla staden och upp på den öde plattån V om staden, om stegen så fordrade.
Väl i Las Galetas tog jag en matpaus på den vanliga lilla krogen. Sedan fortsatte jag till stadens västra delar och nöjde mej med att fotografera den rätt branta stigen upp till udden där plattråns sydliga del börjar. Hade konstaterat att det inte var nödvändigt att riskera någonting med att ta sej upp dit!
Promenerade lite omkring i staden och vände tillbaka till restaurangen när det kändes som en vilupaus till skulle vara på sin plats. Tog ett "osportslig" glas rödvin, som defacto gjorde gott!
Så var det meningen att gå samma kustväg tillbaka, men i Las Americas måste jag avvika från planen och söka upp en bekant restaurag för att tömma blåsan! Och därifrån gick jag till hotellet, via det svenska kafeet, där jag köpte 1 kg Isländska djupfrysta räkor till middag!


PROBLEM HOTAR REKORDFÖRSÖKET!
Väl i sviten mötte ett problem! Ingen el någonstans! Ännu hade  solen inte hunnit gå ner, så ljuset  var inget probem! Konstaterade att det i korridoren inte haller var belysning, så problemet gällde inte bar mej, så andra skulle säkert rapportera felet! Vad jag inte märkte var att små dagslampor nog var på där. Tog en dusch och efter det märkte jag att ljuset var på i korridoren! Solen hade gått ner!
Nu sökte jag upp hotellets nödnummern och ringde dit. Upptaget, så andra ringde tydligen dit och då var väl läget under arbete!  Efter en stund ringde jag i varje fall på nytt. Nu svarade man på spanska och kunde ej engelska och förstod att de inte förstod något när jag nämnde hotellets namn! Hade tydligen fel nummer! (Trots flera kontroller hade den ordblinda Amiralen ändå en siffra fel i nummern när jag ringde!)
LITEN PANIK! Min dator var i det närmaste utan ström! Beslöt att rusa upp till det svenska stället och försöka få den ens lite laddad innan de stänger! Väl uppe höll de redan på att stänga och frågade om jag kunde få ladda ens lite! Det hela slutade med att Anna eller Ann (vet inte vem som är vem av dem) kom ner och knappade på elpanelen en stud och DET VART LJUS!
Hade satt in räkorna i kylskåpet för att de skulle kyla det om strömavbrottet skulle förbi långvarigt! Där fick de bli hade brådis att komma iväg för att få mera steg mm. Hade gjort en snabbkontroll på datorn medan den laddade och läget såg bra ut.
Snabbt iväg och beslöt att gå till min favorit kines för desert glass, i förväg! Räkorna skulle jag äta senare när jag var tillbaka. Så dit gick jag en längre väg och dito tillbaka! Tillbaka på rummet fanns det ännu lite tid före 24 i Finland!
Så en del av räkorna spreds ut på gamla Aftonblad, enligt direktiv, för upptinande. Sedan lunkande jag runt omkring i sviten och den stora altanen. Hade som målsättning att komma upp till 40.000 steg, som var mycket nära. Och Polaren visade just över 40.000 och då slutade jag och klockan "slog" 24 i FIN!

LURAD
Kopplade Polaren med datorn och det nya rekordet var ett faktum! Men stegen var "bara" 39.912!? Och fast jag desperat kopplade ihop den med datorn flera gånger hittades inte de försvunna c. 100 stegen! Nå alla värden var klart högre än tidigare så man fick väl vara nöjd!? Det blev goda räkor och lite "Tjur blod" som kostat 4:25€ för en flaska!!!
Följande förmiddag orkade jag gå till konditoriner och köpte två bärbakelser till morgonkaffet! Det var jag väl värd!

23.3
HEMFÄRDEN – BLEV DELVIS EN LITEN PINA.
Resans varmaste dag inföll på lördag när jag måste lämna rummet 10:00 och flyget skulle gå först 20:45! Hade kollat med en guide som kollade med någon om jag kunde checka in på fältet tidigare. Inget lovades men det kunde gå, så jag hade som plan att försöka 15:45 för ett Norwegian plan skulle gå 16:45, till Helsingfors!
Flanerade omkring i några timmar och c 13:15 gick jag till receptionen där mitt bagage varit sedan 10 och bytte från shorts till jeans och hemresans skjorta.... Sedan till Ann & Anna på lunch. Så beslöt jag, trots rätt lång väg, gå till busstationen i st.f. att ta taxi som fanns alldeles nära (25€).
Buss 40 är en nyhet som går till flygfällte för endast 2.40 €. Den går direkt utan stopp, i rasande fart på c 20 minuter, när den kommit till busstationen i Los Cristianos!
Hittade genas Norwegians incheckning och där var inte mera många kvar i kön och jag måste ännu ordna mitt bagage som åter en gång var på gränsen till maximi. (Har en liten handvåg!)
Blev i det närmaste klar med bagaget i tid, men mitt kombilås lyckades låsa sej innan jag fått kappsäcken låst. Tid fanns inte att försöka få upp det så kappsäcken fick resa olåst.
För övrigt gick incheckningen igenom, trotts att också hanbagaget vägdes denna gång!
Också säkerhetsgranskningen gick smärtfritt när man hade god tid på sej.
I taxfree butiken ödde jag onödigt mycket tid på efter att jag hittat ett bra vin och trots den vidriga vikten tog två flaskor. I plastflaska hade jag tagit tre eller fyra!
Så gick jag, som vanligt, till Vip Salongen dit jag kommer in med Nordeas Priority Pass. Lite smått att äta och dricka i lugn och ro! Där var jag nästan hela återstående tiden!
Planet kom i tid och vi avgick lite i förtid och troligen utnyttjande av goda medvindar, som också på föregående resa, gick resan c 20 minuter snabbare än tidtabellen. Alltså sparade vi en hel del utsläpp – igen! Sov rätt mycket under resan. I synnerhet mot slutet och det gjorde resan lättare! Alltså var både ditresan och hemresan bättre än det vanliga nattresande, med okristligt tidig väckning dit och hemresan som hassar en hel dag! Bara man hittar på något vettigt att göra avresedagen och det tror jag går att fixa nästa gång!


HÄLSNING TILL VÄNNER och BEKANT
Ni behöver inte tacka mej för det vackra vädret jag hämtade med mej i natt! En gåva till er! Spred den molnfri himlen hela vägen från Teneriffa! Men eftersom en av er tvivlar på att jag ordnade det, har jag annullerat det vackra vädret!
Dessutom höll jag Boeing 737an i luften hela vägen. Lite tvekade jag på min förmåga att klara det sistnämnda när planet ungefär vid Las Palma gjorde en ovanligt brant och lång kursändring till babord. Trodde redan att vi skulle vända tillbaka, men snart fick jag dem att korrigera kursen igen med en lite mindre brant sväng mot styrbord och Amiralen lugnade sej och resten av flygningen gick rätt smärtfritt!
Från fältet kom jag ensam med Airport Taxi direkt till Västra Slummen, så ni behöver inte ha mycket dåligt samvete för att inte ha kommit emot mej 5:00!
BAGAGET MED ALLT INNEHÅLL KOM INTE BARA FRAM! KAPPSÄCKEN VAR DEN FÖRSTA SOM KOM PÅ BANDET I HELSINGFORS! Lite undrar man om den möjligen kommit med föregående plan?

                                                           !?

TENERIFFA 11.12.18 - 17.01.19

Amiralen på "Träningsläger"  och gjorde då ett nytt personligt rekord.
Rekordet:                34.000 steg     22,0 km     3.209 cal.  (Enl. Polar A370)

                                                            !?

GRAN CANARIA 25.3-8.4 2018

Tyvärr har på dessa sidor försvunnuít delar av storyna. Så jag strök soppan! Rekordvandringen var ett litet äventyr så kanske jag försöker hitta texten eller skriva en kortare version av den en vacker dag!

Siffrorna nedan var kvar och finns nog på annat ställe också!
Vecka 1:                107.486 steg   68.0 km  15696 calorier.
Vecka 2:                127.875           81.1       17316
Totalt 2 veckor:       235.361        149.1       33012

REKORD 5.4            31.553         21.23     2599 (Polar A360) 
 

                                                                     !?

TENERIFFA 17-31.12 2017

Har stora problem med internetkontakt. Enda som fungerar här på hotellet av en HP, Samsung telefon och iPad är den sistnämnda, men den är jobbig att skriva på denna sida med. Men försöker nu ändå!  

TRÄNINGSSAMMANDRAG:

Första veckan             74.296 steg, 50,4 km och 15.060 calorier.
Bästa dag: 21.12        16.207 steg, 10,8 km.

Toms namnsdag 21.12 och gåvan till alla: DET BLIR SAKTA LJUSARE - VI GÅR MOT SOMMAR OCH SEGLING,?  
Ännu långt från det personliga rekordet, (se nedan) som jag knappast hinner klå på denna resa! Kroppen är inte redo?

Men måndag 25e beslöt jag 14:00 gå ut på en lite längre promenad. Snart märkte jag att benen var i gott skick och beslöt att gå en ännu lite längre rutt.

Efter en lång het dusch och lite vila tyckte jag att man kunde gå till min favorit kinesiska restaurang Hongkong H C, dit det är knappa 3km den lättaste vägen.

Det blev det nytt dagsrekord för denna resa: 20.624 steg, 14,0km, 3048 calorier.


De följande dagarna blev sedan rena vilodagar, knappt c 10.000 steg. 

En inflammerad stortå, underliga utslag  (såg ut som ros), men kan knappast ha varit det eftersom ingen feber dök upp,  mm krämpor fick Amiralen att behärska sej.

Men på fredagen for jag med buss till grannstaden, Las Galletas, för att kolla att inte den stjälpta segelbåten var där. Nå som jag anade var den inte där. Men däremot en segelbåt som såg ut som den hade legat på havets botten ett år med seglen på bommen. Finns bild på den i iPaden, men den behagar inte fungera på hotellet nu!

Nå, jag beslöt att gå hem därifrån genom att gå över Guaza platån, men efter 4 km, tog förståndet över! En vrickad fot eller dyl. kunde ha lett till att nedstigningen mot Los Cristianos hade skett i mörker!  Beslöt ta bussen till början av Los Cristianos och gå därifrån till hotellet.

Efter varm dusch och villa tog jag en längre rutt till rest. Hong Kong H C, där dessa rader skrins på HPn, som inte funkar på något annat ställe! Här visar Polaren att om jag inte tar taxi hem blir det nytt rekord för denna resa!

På lördag, min sista dag för denna gång, får jag tydligen vila!

EFTER ALLA PROBLEM, INTE MINST MEDICINSKA(?), SKALL DET BLI TRYGGT OCH SKÖNT ATT KOMMA HEM, HUR OTROLIGT DET ÄN LÅTER! Värre blir det ju för er med mej där hemma, har jag förstått, inte mins på Teddy!

Nog var jag lite trött i går kväll, men inte värre än att jag som avslutning joggade i ”hotellsviten” i 10 min som uppmjukning! Nu på morgonen är benmusklerna nog trötta. Men allt detta på ett naturligt sätt och inte som några kvällar, t.o.m. mycket obehagligt!

                                                             !?

TENERIFFA 14-28.3 2017   (Någonting fattas här!)
Amiralens Polar A360 resultat:

Första veckan totalt:   112.796 steg. 72,74 km.
Högsta per dag:           23.013 steg, 14,8 km.
Lägsta per dag:            10.566 steg,  6,19 km.

Andra veckan totalt:     99.775 steg,  63,19 km

NYTT REKORD (Enl. Polar 360):
22.3 -17:                     29.653 steg. 19,74 km. 3331 kcal

Efter det tog man det lite lugnare.
Högsta per dag, se ovan.
Lägsta per dag               4.884 steg,  2,92 km (Hemresan).

Totalt 2 veckor:           212.571 steg,  135.93 km

                                                             !?

TENERIFFA 18.12 - 15.01-2017

Totalt:                          352.583 steg, 225,61 km, på 4 veckor.

                                                             !?

TENERIFFA  31.3 - 14.4-15

FÖRSÖK TILL KONDITIONSFÖRBÄTTREING


 
Hanna 2013  (Foto Amiralen)    Amiralen 2015, på samma ställe.

                                                !?

 

 

JUL o NYÅR 2014 TENERIFFA

EN ANNORLUNDA JULDAG: