EUROCARD GOTLAND RUNT
(Blomman, Glurpen, Patte och Jonte)

Frustrerande lätt vind i starten! Vi tog fart med motorn in i det sista, men för lite, så vi hann inte i tid till linjen. Vi drev väl över den, täckta av två betydligt törre båtar, ca 10 minuter efter skottet. Lite senare var det lätt, lätt spinnakerslör och vi hissade, men när vi var klara hade vinden ändrat sej och blåsan fick tas ner. Till slut blev det kryss med vind som drog än här än där... De ca 7 sjömilen till Almagrundet tog oss vidpass 7 timmar och vi hade redan börjat fundera på vilken månad vi kommer i mål.

När de första båtarna rundade kunde de gå med spinnaker, men redan innan vi var ens nära kassunen hade det börjat vrida imot. Kommer ihåg att jag funderade på att gå med slörspinnakern in mot land, så högt det gick och hoppas på att vinden skulle vrida med igen. Dessutom hade jag i bakhuvudet att någon trodde att det skulle blåsa bättre närmare land. Avstod dock från den planen när vi t.o.m. hade svårt att gå på kurs. Detta avskräckte dock inte Ari på Mean Mari, utan de hissade sin mycket plana spinnaker och försvann in mot kusten. När det ljusnade på morgonen hade dom försvunnit tillsammans med alla andra som fallit ner mot Sverige. Vinden hade tydligen varit starkare där och dessutom vred den med..

För oss hände en underlig sak. Vi hade just, på spinnakerbog till vår förvåning tagit fast och gått förbi en båt i lä, när vi blev tvungna att ladda motorn. Vår goda fart jämfört med andra båtar fortsatte och jag t.o.m. försäkrade mej om att reglaget var på friläge, för jag hade av någon orsak reglaget i framläge. Men Glurpen "såg" tydligt propellervirvlarna i kölvattnet och trodde mej inte innan jag gav ordentligt mera gas och man kunde höra på motorn att växeln var på fritt. För övrigt var den långa bogen tråkig och vi blev ideligen överkörda av större båtar som startat efter oss.

Så var det kryss mot Salvorev och det syntes otroligt lite båtar framför och bakom oss. Vindungen (Finngulf 28) var den enda vi kunde identifiera och dom var på behagligt avstånd bakom oss. Väderrapporten lovade mot ost vridande vind vid 12-tiden, så det fanns hopp om att vi skulle sträcka mot slutet. 12:15 hade vi avverkat ca 1/3 av sträckan och slagit upp mot rumbline, när ett litet skift kom och vi slog mot märket. Vi kunde snart gå mot märket och kunde t.o.m. lösa lite på skoten. Men det höll inte i sej många timmar och snart kryssade vi igen på allvar, men nästan på kurs.

Ca halvvägs körde vi in i en algmatta. I den körde vi i över 2 timmar, med 5,5 knops hastighet! Har aldrig skådat något liknande! Här blev vi fastseglade av en Siesta 32 (med extra hög rigg?). Dom trodde att det var bara att passera oss i lovart, men det gick ju inte, så dom fällde ner och sjönk sakta längre ner. Så fick vi alldeles tydligt lite mera med igen och gick avgjort högre än dom. Dom fick inte den vinden alls trots att dom var bara c 100 m i lä om oss. Till slut slog dom och gick akter om och drog långt ut mot öster och vi såg dem först vid Almagrundet när dom gick förbi oss. Vi stod på med navigatören kollande skärmen och givande uppmuntrande ord om hur nära vi sträcker mot märket. Till slut ökade vinden lite till och vred kanske ytterligare några grader och vi gick på kurs. De sista 2/3-delarna av bogen hade vi seglat optimalt. Vid Fårö låg vi tillfredställande 6a, med tanke på början av tävlingen. Minnamari var 3a dryga 9 minuter före oss och Xantippa (X-362 sport från TPS) var 4a.

Så var det läns hela vägen ner till Hoburgen och vi tog den kortare vägen mellan grynnorna. Vinden hade ökat och vi torde ha haft fördel av det, men vid rundningen hade vi igen svag vind och rundade just före Vindungen. Vår placering var nu 2a 10:19 efter Minnamari. Xantippa var nu 7a 29:39 efter Mminnamari, men hade rundat nästan 4,5 timmar före oss.

Följde en lättvindsbog till Knolls grund med ojämn vind och den slutade med att vi igen rundade tillsammans med Vindungen. Vi fortsatte båda med spinnaker. Vi valde att gå på fart i stort sett på kurs, medan Vindungen tog höjd. Ca halvvägs blev det totalt bleke i åtskilliga timmar (se bilden) och när det åter kom vind visade det sej att Vindungens vägval var bättre och dom rundade 16 minuter före oss. Vår placering var nu 7a, medan Xantippa ledde (2h 10 min till oss, rundade 9 timmar före!) före Elixir, EPS. Minnamari hade fallit till 10a! När vi kollade resultatet på nätet hade redan första båt i vår klass passerat 58 30, så vi gav mer eller mindre upp.

Ser förståndigt ut, eller hur? Kryss in mot Visby, business as usual. Men en litet närmare granskning av tracken avslöjar den verkliga magnituden i Amiralens taktiska kunnande och intuitiva vägval; klicka bilden här ovan!

Vid 58 30 hade vi dock tagit in på Xantippa som nu var bara 1h 47 min före och vi låg 6a.

Vid Alma grundet var vi igen 7a och 2:06 efter ledande Xantippa, som rundat c 12 timmar före oss. Vi hade igen rätt lugnt där. Inseglingen på spinnakerslör gick rätt bra för oss i den svaga vinden, jämfört med dom få som var nära oss. Bl.a. gick vi förbi Siestan, genom att genast efter rundningen fälla ner med en liten vindpust, och var långt före dem i mål. Dit kom vi dock ca 1,5 timmar efter att jubileumsprisutdelningen påbörjats och redan avslutats... Misslyckat! Vi blev till slut 8a, 2h 17 min efter Xantippa som vann över Elixir med 12 min.