Semesterseglingar 2001

MIDSOMMAR 2001

Torsdag 21.06 startade jag 9:00 med cykel från Drumsö till Amiralshamnen. En dryg timme senare började jag lasta om båtarna. Långfärdsutrustning till FUN Star, GR-utrustning till FRESCO Networking.

Sedan bar det av med 32:an mot H:fors och Lindgrens varv. På Lövö fjärd blev det Dimma, som lättade efter Melkö.13:30 var båten uppe och bottnet putsat. Kaffe med Eva och så på cykeln till Drumsö. Uträttade lite ärenden och 17:20 var jag åter i Amiralshamnen, nu med bil. Snabblastning av FUN Star och så iväg.

Båten skulle riggas färdigt, städas och trimmas på vägen mot jensenska domänerna kallat Mistluren i Ekenäs skärgård, nära Baggö. Startade från Amiralshamnen för motor 17:46. Solen tittade lite fram vid 19-tiden och jag fick sällskap av Viking Gabriella, som kom inre vägen. Ekolodet fungerade inte, utan blinkade hela tiden på 7,6 meter. Jag kom inte på hur det skulle fixas. Hittar inte handboken och hur jag än trycker på olika knappar blev det inte bättre och inte hjälper det heller att stänga av strömmen.

20:00 var PC:ns nav.system kopplat och fungerade med det nya Millennium Edition, som Jonte satt in några timmar tidigare. 20:30 upptäckte jag att en matkasse (sill, medvurst, skinka...potatismospulver, Varma Koppen soppor....) tydligen hade blivit i bilen.

20:45 mötte tät dimma vid Fjärdgrynnan. Styrde mot Bogaskärsfaret, men stoppade upp och kopplade motorljusets kablar vid mastfoten. Sedan beslöt jag att runda Svarta Sadeln i st.f. att gina söder om den, som jag brukar. Efter det körde jag fast en grupp om sex segelbåtar och en motorbåt. Lite efter Bogaskär körde den mörka blåa båten som ledde gruppen alldeles för mycket åt styrbord och kom ordentligt fel om en röd prick och gick på grund. Jag hade då ”avancerat” till tredje i klungan, men körde nästan rätt kurs och när jag såg pricken. Ungefär samtidigt upptäckte väl den mörka båten att de var fel och girade babord, men gick samtidigt på grund. Jag drog av på farten efter som ingen av de andra såg ut att villa stanna och hjälpa. Insåg dock snabbt att det skulle vara vansinne att gå dit utan ekolod och fortsatte följaktligen. Nu var det jag som var ledaren.

Hade ringt Rauno och bett honom kolla om kassen var i bilen och om den möjligen var olåst så att han kunde sätta innehållet i vaktstugans kylskåp. Han ringde nu och bekräftade att kassen var där och bilen väl låst - för en gångs skull. Dom andra båtarna blev efter när dimman tätnade, men jag hittade lite senare en Avance 36, som var vilsekommen, men den vågar inte följa med i min takt, trots att jag körde knappa 5 knop. Just före korsningen med Barösundsleden, körde jag lite för långt N-ut och tvingades gira 90 grader babord och drog av på farten till nästan 0 och då dök det upp en annan båt som låg på tvären framför. En liten stund snurrade vi omkring och så fick vi koll på läget igen och fortsatte. Den andra försvann N-ut i dimman och jag tog av W-ut. Hade 1997 års B-kartbok och kunde konstatera att prickarna inte mera stämde med verkligheten.

23:40 fungerad ekolodet en liten stund, men sedan började det blinka igen. Nu på 12,6 m. Hur skall jag hitta in till Jensens utan ekolod. Det börjar dessutom bli lite mörkare. 01:45 var jag förtöjd utan problem och utan att värdarna märkte något! PC:ns navigationsprogram är verkligen en tillgång ombord. Värmde lite dillkött och tog två öl och gick till kojs med Gotland Runt orderbrevet.

Riggad

På midsommaraftonen klockan 19 var båten stagad, bom och storsegel på plats och vindinstrumentet koplat. På dagen hade vi ätit fisksoppa och druckit min medhavda champagne. Nu var det dags att gå i het bastu och i det 14 gradiga vattnet (tre gånger). Sådant tvingar dom en till på detta ställe...

Följande dag var det dags att starta hemåt vid halv tre, i sol och frisk N-NO och ett fungerande ekolod. Det hade fixat sej själv. Mötte Vinca (Markku Hentinen), Puppis (Kalle Lindell) och Baltic One (Esa Kalervo) före Barö sund, där jag tankade. I Vormö leden skulle det nog ha varit seglingsväder, men lagade hellre mat. Kalops med nypotatis.

Efter Vormö hade jag tänkt hissa gennakern, men vinden kändes för hård för det, så det blev fortfarande motor. Tyvärr! Men tur var det för efter Obbnäs udde vred vinden i mot.

21:45 var FUN Star på sin egen plats och skepparen började fundera på förberedelserna för Gotland Runt.

TILL SANDHAMN och GOTLAND RUNT

6:40 onsdagen den 27.6 ringde Pekka och väckte skepparen, och meddelade att han redan är i Östra centrum. Han var i buss på väg från Borgå. Typisk Borgåbo redan efter några månader! Han var en halv timme tidigare än beräknat. På vägen till Amiralshamnen skulle vi plocka upp Janne, som likaledes sparkades igång för tidigt per telefon, mitt i morgonmålet, en lyx som inte skepparen unnats.

8:05 startade vi i strålande sol och svag ostan. Vi  skulle hinna till Kasnäs första dagen, så det blev motorkörning. På Porkala fjärden ginade vi direkt till Bogaskär, lotsade av PC:ns navigationsprogram. På rakan efter Barösund åt vi en ”Tuna lunch”, färdigt i burk, nedsköljd av en öl. 14:30-15:30 fick jag äntligen lite sömn.

När jag vaknade skulle jag kolla varvtalen på motorn och märkte då att dom var 0 och laddningslampan brann, men ingen alarm var på. Generatorns huvudbult var av och fläktremmen hade hoppat av. Vi hade ingen reservbult trots att detta hänt tidigare, så medan grabbarna ringde Hangö runt för att hitta en ny bult, började skepparen lösa problemet med att få ut den avbrutna delen från motorblocket. Borrade två små hål och knackade sedan med en skruvmejsel och hammare relativt lätt, men tidsödande långsamt, runt bulten tills den gick att skruva ut med en tång.

Nu visade det sej att bulten just och just var tillräckligt lång för att fästa generatorn med, så vi fick den att fungera och slapp öda tid i Hangö. En ny bult beställdes av Jonte i stället. Under reparationstiden (ca 30 minuter) hade vi seglat med spinnaker och gjort rätt bra fart, men vinden mojnade så att det blev motor igen.

20:20 hade vi landat i Kasnäs och frågade efter en bult när vi betalade hamnavgiften. En sådan hade dom inte, men en herreman, som jag trodde var en ortsbo som fördrev tiden med sina kompisar i kontoret, sa att han far upp och se i lagret.

När vi satt i restaurangen och väntade på vår mat, dök han upp med en prima bult. Något tal om betalning kom inte i fråga ”när ni nu äter också...” . Han var ställets ägare! En otrolig service!

7:55 startade vi mot Korpoström, där Jonte skulle stiga på. Strålande sol, OSO ca 5 m/s, så det blev igen mest motorseglande. 12:55 var vi framme och tankade diesel och åt sedan lunch på restaurangen. Allt detta var omöjligt att göra på svenska! I Korpoström! Hur täcks dom behandla sina kunder så dåligt, att man inte ens försöker? Inte far man ju dit så gärna igen. (De facto passerade ja stället på hemvägen, trots att det var lunchdags!) I butiken gick det dock fortfarande bra på sitt modersmål.

Efter lunchen for Janne och skepparen (Pekka hade vi tappat bort!) ut och kalibrerade kompassen och vindmätarens givare, i väntan på ”östnylänningen” Jonte, som var ca 20 minuter försenad.

14:25 Var vi på väg med fock och stor, förstärkt med motor. Vinden hade redan vridit mot S. S-SW 7-11 m/s lovat på Ålandshav, dit vi var på väg. På skiftet kunde vi hissa spinnakern, som togs ned först vid Husö. I den manövern tappade ynglingen Jonte sin reklammössa i havet. En lyckad ”man över bord” manöver och den var tillbaka på hans huvud. Motorsegling ända till Ålandshav, där prognosen nu hade höjts till 12 m/s.

Vi gick lättskotad kryssbog över hela havet och sedan motoriserade vi hela vägen till Sandhamn. Dit kom vi ca 7:30 och parkerade nästan ovanpå autopiloten. Den ligger på 17 meters djup sedan förra Gotland Runt, om inte någon dykt upp den.

MOT AIRISTO REGATTAN OCH HEM

Under lördagen den 7.7 väntade vi ända till ca 13:00 på att dimman skulle lätta och vinden öka, så att SM:ets banseglingar kunde startas. Sedan tog vi beslutet att starta hemåt. Blomman och Pekka skulle flyga hem och Janne och Jonte hade beslutat att de skulle fara från Mariehamn. Efter att ha ätit på KSSS-verandan, startade vi mot Kanholms fjärden. Just när vi for in i sundet hördes skott och något beslut hade tagits, men vad fick vi inte veta. Grabbarna hade också just stigit ombord på turbåten till Stafnäs och såg inte signalflaggorna.

Ett sjökort över området lite efter Möja hade plötsligt försvunnit spårlöst. Det fanns när vi kom och jag kunde svära på att jag sett det efter starten från Sandhamn, när jag tog fram korten för hemresan. (Det har inte dykt upp ännu när detta skrivs hemma). Till all lycka lyckades jag med det som inte Janne lyckats med tidigare – få igång PC:n. Så vi kund t.o.m. gina vid Blötesberget, trots att dimman lite tidigare hade svept oss i sitt täcke. Vi gick i samma spår, på PC-skärmen, som på ditvägen.

Efter detta kom och gick dimman ända till Tjärven, som vi passerade på norra sidan, för att hålla oss möjligast långt från färjorna. Efter Tjärven, som vi inte såg alls, var dimman mycket tät hela vägen över Ålands hav och det var tre rätt spända seglare, som spanade och lyssnade ut i intet. Men vi varken såg eller hörde något före Helsingfors färjorna passerade oss på en knapp sjömils avstånd, lite före inloppet till den åländska skärgården. Vi såg inte färjorna, innan de hade passerat oss. Då försvann dimman plötsligt.....

00:30 var vi förtöjda utanför ÅSS, efter att ha kört med motor hela vägen. 00:37 var vi i baren, bara för att konstatera att de stängt 7 minuter tidigare. Återstod att gå ombord och korka upp den rödvinsflaska, som i smyg seglat Gotland Runt, för att garantera besättningen en ”målgångsöl” om Almapubben hade varit stängd när vi gick i mål. Hade tänkt att vi skulle ta den till maten på vägen, men den täta dimman fick mej på andra tankar. Slocknade ett par korta stunder på salongssoffan, innan rödvinet var slut. Sedan dötstrött i koj. Hade sovit mycket dåligt föregående natt, när nu besättningen inte kan komma ombord alla samtidigt, och så var det någon som väckte mej 5-tiden genom att pumpa på WC:n så man trodde pumpen skulle gå genom bordläggningen.

Jonte försvann lite efter 8 (?) till skärgårdsfärjan för gratis transport till Galtby, Korpo. Själv tog jag en gratistur med Ålandsfärjan klockan 13, (för att äta smörgårdsbordet ....) men Janne fick betala Åbofärjan något senare. Flygresenärerna var i Borgå före vi kom till Åland.

Så var man då ensam och lite villrådig. Skulle det bli Airisto Regatta? Bara tre i IMS 3 (2 i Hangö) och ingen i IMS 1.  Teddy tyckte att jag borde skynda hem för att träna i onsdagsseglingen. Åt på ÅSS på kvällen och fick höra att Nicotina låg i Östra hamnen. Ringde Lasse och promenerade dit och fick Lasse och Timpa i besättningen till Airisto. Väl tillbaka i båten började jag jobba med att få Ericssons MC 218 att fungera i hemlandet. Efter mycket slit fick T&T (Tom & Teknik!?) den att fungera. Hade bl.a. fått e-post av Ari med rankingresultaten från Hangö, men minidatorn kunde inte spara paketet.

Orkade upp kring 10-tiden. Hade vaknat vid 4-snoret fullständigt genom våt av svett. Räknade rankingpoängen efter Hangöregattan och skickade dem åt Timo och konstaterade att han inte ännu satt in resultaten efter Hangö-Sandhamn. Kunde också konstatera att man genomfört tre banseglingar och att inte heller Birgitta och Gilda ställt upp. Vi blev givetvis sista i SM. Detta gjorde jag i ÅSS kansli som man ställde till mitt förfogande, än en gång.

Jänä ringde och berättade att Canon ball race (Battery Express och Aniara) går till Gullkrona första dagen. Timo ringde att han skall kolla med de anmälda och återkommer om Airisto regattan. Hyrde en cykel och tog ut pengar i centrum och handlade mat. Beslöt att utnyttja också Eckerö linjens gratisbiljett och testa deras à la carte på kvällen.

På tisdag startade jag 8:35 från Esso, full tankad och med en fylld gasflaska. Jänä meddelade att etapp två går till Kumlinge, med mellanlandning i Korpo ström. Själv var jag på väg till Degerby. Skulle höra på väderrapporten och göra beslut om fortsättningen efter det. Logg och GPS kämpade om att överträffa varandra på den resan, som gick med motor i motvind och lätt regn då och då.

I Degerby köpte jag svartbröd, som var slut i Mariehamn, och nypotatis. Det blev en typisk ”Amiralslunch”. Nypotatis, sill och tonfisk, med en tax free Stella Artois. For vidare 13:30 och hissade storen till hjälp vid Ämbarsunds mynning. Riktning Kumlinge. Airisto var inhiberat och ringde för att berätta det åt Lasse. Som jag lite hade anat var de också på väg till Remmarhamn.

När ”kappseglarna” sent om sider anlände blev det lite drinkande här och var. Sedan anmälde Jofa sin bror, den storväxte Hulken, till en öldrickningstävling. Den som drack 7 flaskor snabbast och fick dem att hållas i sej i 60 minuter, var vinnare. En spinkig Kumlingebo vann klart och Hulken blev bara 3:a.

Sedan dök Lasse upp och hotade med att ”börja sjunga om 20 minuter”. För att inte väcka uppmärksamhet bad jag honom, Cessi och Jänä komma ombord till midnatt. Där drack vi en dålig champis, men som efterrätt utväxlade skepparen och Cessi en ”Finellare” och så var det dags att ta mörker, för att orka tidigt upp på morgonen. Amiralen hade beslutat hinna till Hangö följande dag, för att sedan fortsätta hem.

07:05 hade jag äntligen, i den friska sidovinden, lyckats dra mej ut från bryggan utan att väcka grannarna och 8:25 seglade jag med fock och stor i över 6 knop, senare över 7. PC:n gick igång efter några försök och jag vågade gina efter Norrlandet och styrde med kurs S om Fiskö. Enda gången motorn togs i bruk var för att säkerställa god marginal för om Viking Amorella. Valde att gå genom Korpoström, för det skulle bli lite kortare. Hade tänkt motorisera igenom, men två flickor på en båt som lade ut från hamnen och kom körande med motor bakom mej, gjorde att det blev seglat i stället. Givetvis i hopp om att de skulle få fast mej. Så gick dock ej, men jag konstaterade plötsligt att det var meningslöst att jäkta hem. Det blev kurs Nagu i stället.